bez obrazy ale każdy może iść na ten film wystarczy że b.robił pozory i wyglądał na 18 i aby kupił ci bilet kto ma 18 lat :P
co jak co ale znając polskie kino o ile nie masz 10 lat na pewno Cię wpuszczą :D
skąd wiesz, że od 18? szczerze wątpie, od 18 są tylko jakieś straszne horrory. ten pewnie będzie od 15/16
Uwierz że filmy Harmony Korine są bardziej dziwne/nienormalne niż nie jeden horror tak więc nie dziwi mnie że od 18'nastu. Jednak fakt że po trailerze nie zapowiadało się iż będzie to film od 18nastki. Jednak cieszę się gdyż potwierdza to że będzie to poważny film a nie głupi kryminał dla gimbazy lub fanek gwiazd Disneya.
no to lipa, bo wybierałam się do kina :( ale znając polskie kina i tak pewnie wpuszczą.. więc mam jakąś szanse
Horrory? Może na jakieś wyjątki. Wydaje mi się, że jedynymi filmami wprowadzonymi od 18 lat w ostatnich kilku latach były: "Nieodwracalne" i "Gwałt". Możliwe, że ostatnio "F*ck For Forest", ale tych informacji nie śledziłem. :P Na horrory granica jest niższa. Właściwie nawet duża ilość seksu zwykle nie sprawia, że film dostaje od razu "osiemnastkę". Poza tym w Polsce wszelkie kategorie są umowne - nie to, co w USA. :P
Raczej od 18 lat. Film otrzymał kategorię R.
"Rated R for strong sexual content, language, nudity, drug use and violence throughout"
Jeśli jakieś kino wpuszcza od 15 lat... to robi to niekoniecznie z kategorią wiekową.
* niekoniecznie zgodnie z kategorią. Chociaż dla różnych krajów różnie bywa, ale... Zalecałbym powściągliwość.
Zależy od kina. Np. w Cinema City jest 15+, a przynajmniej tak widnieje na stronie internetowej kina.
18+ to zwykle filmy naprawdę mocne; w dodatku jeśli spodziewają się wielkich zysków, nieco zaniżają wiek.
No to już kina na własną rękę to robią, ale ryzykują, gdy ktoś poczuje się zbulwersowany i pokrzywdzony lub np. jakiś rodzic uzna, że jego 15-letnia córka weszła na taki seans.
nie wiem w sumie jak jest w wielu innych miastach, ale u mnie albo chociaż w Poznaniu czy Bydgoszczy nikt nawet nie pyta o wiek, o ile różnica wynosi jakieś tam 2-3 lata, a tak to po prostu "na własną odpowiedzialność". zawsze.
Na Cinema City pisze że od 15+ ;) ----- http://cinema-city.pl/featureInfo?featureCode=6626&isLocal=false&groupByDistribu torCode=true