PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76359
6,5 66 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Jednym z glownych atutow filmu jest jego ciekawy montaz oraz charakteryzacja i gra Jamesa Franco. Cala reszta wypad dosc srednio, jednak ogolnie produkcja nie jest taka zla. Zalezy jak kto podejdzie do filmu. Tu zauwazylem, ze znowu pojawia sie dyskusja miedzy "mlodziezą i im sprzyjajacym" vs. "reszta" (podobnie bylo np. przy Bejbi Blues), gdzie pierwszym sie nie podoba jak to jest ukazane zycie mlodziezy, a drugim sie to podoba.... Nie zamierzam po raz kolejny w tej debacie uczestniczyc. Moim zdaniem producenci chcieli pokazac zycie mlodych dziewczat, chec zmienienia czegos w ich zyciu i tego skutki - jednym to w jaki sposob zostało to ukazane sie podoba, innym mniej..... ogolnie film w swoim gatuku jest sredio-dobry 6/10

ocenił(a) film na 8
Bambim

Strasznie się namęczyłem przegladając tematy zakładane tutaj na temat Spring Breakers. Większość zakładana przez osoby o mało wymagającym guście filmowym, nie potrafiące wyrazić swojej opinii oraz nie potrafiące docenić żadnego filmu, który wychodzi poza sztampę. Po przejrzeniu paru wątków chyba najbliżej mi do Twojej opinii, chociaż dojrzałem w nim trochę więcej plusów i ogólnie całość wywarła na mnie większe wrażenie. Zgadzam się jednak, że James Franco i świetny, nietypowy montaż to najmocniejsze punkty tego filmu. Dodałbym jeszcze bardzo dobrą muzykę, Cliff Martinez ostatnio stanowi klasę sam dla siebie. Marketing treści zrobił swoje i pewna grupa ruszyła do kin żeby wrócić rozczarowanym. Ze mną było odwrotnie zacząłem oglądać oczekując raczej średniego filmu używającego banalnych schematów, jednak jestem bardzo pozytywnie mnie zaskoczony.