PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76326
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Dzięki małoletnim fankom gwiazdek Disney'a? Czy może faktycznie jest to bardzo wartościowa... komedia...?

ocenił(a) film na 4
Blau95

Ja mialem wrazenie, ze ogladam dlugi teledysk Shaggy Boombastic z fabula z taniego serialu TV.

ocenił(a) film na 6
kuChe

gdzie oglądnąłeś ten film?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Blau95

no właśnie jestem w szoku. znalazło się 170 nastolatek, które już dały 9 temu filmikowi?

użytkownik usunięty
Blau95

hmmmm raczej fenomen tego filmu jest że gwiazdeczki disneya graja w takiej produkcji :D i bynajmniej nie tylko czekają na niego pryszczate nastolatki, tylko też normalni ludzie :P . Film był gorąco przyjmowany na festiwalach, który już hoho zaliczył od września.

Blau95

To, że dwie osoby, które wypromowały się przez Disnya grają właśnie w tym filmie, nie oznacza to, że on od razu musi być do kitu. To jest chore i dziecinne moim zdaniem, żeby oceniać od razu film przez pryzmat tego, że osoby, które wypromowały się przez Disney'a, i które grają w jakieś produkcji, równoważne jest z tym, że film będzie słaby.

Tari12

dobrze mówisz :)

Karolina945

no właśnie chodzi mi o to że to jest (przynajmniej dla mnie) atutem że one nagle dostały taką odważne role, mają dziewczyny jak się wykazać. To będzie hit, mówie wam

Tari12

Czy ja napisałam:'' Hej, ludziska! Ten film jest do kitu! Dno i wodorosty! Oh lala!'' ???

Nie wspomniałam, że ten film jest porażką. Jestem po prostu bardzo zaciekawiona i zdumiona tym, że film o dosyć 'pospolitej' fabule ma aż tak wysoką ocenę. Nie występują też w nim raczej świetni aktorzy.
Dodatkowo za moim zdziwieniem opowiada się fakt, iż jak dotąd dziewczęta od Disney'a nie zagrały w żadnym wartościowym (według mnie) filmie, dlatego też nie kojarzę ich z dobrymi filmami i wybitnym aktorstwem.
Dlatego też zadałam na forum to pytanie, bo jestem ciekawa opinii ludzi, którzy ten film widzieli. Kto wie, może też go obejrzę i może nawet mi się spodoba...? Może nawet gra tych dziewcząt od Disney'a mnie zachwyci...?

Nie założyłam więc tego tematu po to, aby słyszeć, że moje zachowanie jest ''chore i dziecinne''. Gdybym zadała pytanie:'' Co myślicie o moim zachowaniu w sprawie blablabla...?'', wtedy mogłabyś się wypowiedzieć. Jak na razie, Twoja wypowiedź tu nie pasuje. Nie wypowiedziałaś się na temat filmu, nie napisałaś, czy go widziałaś, jakie są Twoje wrażenia, a tego oczekiwałam po odpowiadających po założeniu tego tematu.

Proszę też, abyś nie myślała, że szukam kłótni. Po prostu kulturalnie, z szacunkiem do Twojej osoby wyrażam swoje zdanie.

Blau95

Ależ ja nic nie napisałam, że jesteś w błędzie, że ten film jest do kitu. Pisałam to bardziej ogólnie i do innych którzy mogą jednak myśleć że takowy film taki będzie.
Nie musiałaś się tak tłumaczyć.
Tu nie gra roli to, że nie zagrały w żadnym wartościowym (według ciebie) filmie, tu bardziej chodzi o fabułę filmu, bo z grą aktorską u nich bardzo dobrze. Czytałam wielokrotnie wypowiedzi krytyków na ich temat.
Ja nie wiem czego ty oczekiwałaś, a czego nie oczekiwałaś po odpowiadających po założeniu tego tematu. Twój wątek też jest bardzo ogólny więc wszyscy mogą się wypowiedzieć jak uważają ;)

Nie myślę, że szukasz kłótni. Napisałaś to co uważałaś, chodź uważam, że nie zrozumiałaś w pełni mojej wcześniejszej wypowiedzi, no ale cóż...

ocenił(a) film na 3
Blau95

Nie, po prostu Vanessa i Selena to niezłe dupki, może dlatego;D

ExtremeSpeedDK

Zdecydowane być może, to może być prawda.

ocenił(a) film na 6
ExtremeSpeedDK

A cycki są? Bo nie wiem czy oglądać. Sądząc po ocenie - są.

Miku

użytkownik usunięty
matesfaction

Jak są cycki to idę!

Blau95

ty się lepiej zapytaj ile osób spośród oceniajacych faktycznie ten film widziało......

ocenił(a) film na 9
Blau95

Nie widziałem jeszcze filmu, ale wysoka ocena wynika zapewne z jego jakości, co jest spowodowane tym, że reżyserem jest Harmony Korine, który nie ma w zwyczaju robić słabych filmów.

Blau95

przeczytaj sobie recenzje filmu i opinie różnych portfali , zgadzam się Harmony Korine nie robi byle jakie filmy

użytkownik usunięty
Blau95

nie wiem i raczej nie będę tego oglądał... ale wiem czemu taka ocena.

dupy, dupy dupy i jeszcze raz dupy - cztery młode, ładne dziewuszki latające w bikini. Wielu to wystarczy;d