Dlaczego tak niska ocena ?
Widocznie widzowie oczekiwali Projektu X 2.
Korine świetnie zobrazował realia amerykańskich imprez i do czego taka zabawa może doprowadzić. Dobra satyra i tyle. Ten film jest naprawdę ambitny.
Zgadzam się z tobą w 100%. Myślę że wiele ludzi nie zrozumiało tego filmu, że trzeba tu uwierzyć w ten świat, poza tym ten film wizualnie jest absolutnie innowacyjny, więc rozumiem że niektórym mogło to się nie podobać.
Nakręć lepszy film , a dopiero potem pogadamy.
Radzę ci oglądnąć ten film jeszcze raz. Zwróć uwagę na przekaz i realia , a nie na wieczną balangę i falę biustów. Bo tak naprawdę w tym filmie nie chodzi o to.
Nowatorskie kino to filmy puszczane na Pulsie , a nie produkcje wyświetlane w Cannes.
raz piszesz "Korine świetnie zobrazował realia amerykańskich imprez" a później "Zwróć uwagę na przekaz i realia , a nie na wieczną balangę"
więc dafuq is wrong with You?
Chodziło mi o to abyś zgłębił z tego filmu jakąś naukę , a jaką ?
Wydaje ci się , że ten film to jest wieczna balanga , ale realia są jakie są , nie chodzi tylko o biusty , alkohol , ale o gangsterkę , która doprowadziła te dziewczyny do zguby , a zaczęło się to od imprezy...
Korine pokazał , że nie zawsze to co zaczyna się kolorowo kończy się kolorowo.
gangsterkę? :D obejrzyj The Wire to zobaczysz gangsterkę
to coś w żadnym aspekcie nie mogło być nauką
"przekaz i realia" ? Żaden normalny człowiek nie zostałby tam i nie zaczął zabijać ludzi, którzy tym dziewczynom nic nie zrobili. Nie wspomnę już o tym jak świetnie wszystko im się udało, zero ścigania za napad, zero konsekwencji za zabójstwo. Jak dla mnie ten film to "ukradnę forsę, zabawię się, zastrzelę kilku ludzi i będę obciągać wszystkiemu co się rusza, a potem wrócę do domu jak gdyby nigdy nic". To ma być ambitne kino?
No właśnie , ten film pokazuje do czego takie imprezy mogą doprowadzić , do zabójstwa , krwii w basenach itp.
Nie bez powodu zabiły tego "gangstera" , Korine tak to zaplanował żeby na początku było kolorowo , fajnie , a później "fala śmierci" ,że tak to nazwę.
Jak dla mnie film pokazuje gdzie prowadzi głupota i naiwność pustych dziewczyn. Na początku było kolorowo? One napadły na niewinnych ludzi tylko po to żeby skombinować kase na wakacje. Te dziewczyny od samego początku były złe, to nie imprezy do tego doprowadziły.
Z tym , że były złe się zgodzę. A co do tego "kolorowo" chodziło mi o to , że imprezy były dla nich udane , świetnie się bawiły , a później musiały odwalać brudną robotę.
Masz rację Korine pokazał do czego może prowadzić głupota i z pozoru niewinne imprezowanie , ale czy to nie jest przekaz ?
Zastanów się trochę nad tym.
popieram, w żadnym sensie nie było to kino ambitne, może odrobinę artystyczne poprzez zastosowanie ciekawych filtrów w produkcji filmu
Film według mnie był bardzo dobry, rozumiem że niektórym osobom mógł się nie podobać, ale ocena 1 jest według mnie zbyt niska. Mam wrażenie, że większość ludzi oceniła film zbyt pochopnie poprzez "disneyowską" obsadę, a potem już oglądało się z złym nastawianiem każdy widział tylko negatywy filmu. Co do "gangsterki", która była tam przedstawiona, to uważam, że nie wyszła źle, bo film nie skupiał się na pokazaniu życia gangsterskiego, tylko na czymś głębszym.