PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76331
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers
ocenił(a) film na 7
jack_ryan

Franco ekstra, ale jaki wg Ciebie morał ma Spring Breakers? bo ja mówiąc szczerze go nie znalazłam. Dziewczyny niczego się nie nauczyły, świetnie bawiły i wróciły do domu. To jest najbardziej przerażające

sheep_shot

Pierwsza miała dość i wróciła do domu, druga została postrzelona. Alien stracił wszystkich braci, potem został zabity. Kolega z podwórka też został zabity:)
Ja to tak odebrałem, najpierw szalona zabawa a potem zapłata. Przypomniał mi się film "Wstyd"..

ocenił(a) film na 7
jack_ryan

no może jest trochę racji w tym co piszesz... ;) a w jakim sensie "Wstyd"? poza świetną grą aktorską?

sheep_shot

Tam główny bohater, też sobie na początku "używał", był seksoholikiem, w końcu zobaczył, że to nie daje mu prawdziwego szczęścia, radości i się załamał.
Wpisz sobie w youtube -> Na Poddaszu odcinek 3 - "Kolah" , to tak apropo "Spring Breakers ", zobaczysz o co mi chodzi, żywy przykład z Polski :)

ocenił(a) film na 3
jack_ryan

Nie porównuj tego do Wstydu. Zupełnie inna półka

luczix

No może inna konwencja, ale w czasie seansu w kinie przypomniał mi się jeszcze "Urodzeni mordercy"

użytkownik usunięty
sheep_shot

a musi mieć morał? korine raczej zawsze uciekał od prostych rozwiązań i tak jest tym razem. z jednej strony jest drwina, ale z drugiej fascynacja.