4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76419
6,7 50 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Jedna z najgorszych końcówek filmowych jakie w życiu widziałam. Dwie dziewczynki, które nie znają terenu, ledwo co obcują z bronią, nie mówiąc już o odstrzale, którego nie było, (panienki trzymają broń niczym Al Pacino) bawią się w gangsterki. Alien nie zastrzelił nawet jednego gangstera, od razu odpadł, a dziewczyny jakoś rozwaliły wszystkich tam i jakoś dziwne, że w domu nie było ochrony tylko na zewnątrz i ten w wannie nic nie słyszał. W samochodzie jedna została postrzelona to wielka panika, a tam pozabijali połowę mafii i żadnych emocji. Jeszcze ukradły mu samochód i przemierzały autostrady Ameryki... Jednym słowem porażka. Początek był ciekawy, myślałam że film się rozkręci. Jedyna ogarnięta osoba to chyba Faith, przecież było wiadomo, że ten facet ich nie zostawi, że coś z nim jest nie tak, z tą jego gościnnością. Film z minuty na minutę coraz dziwniejszy... Zalicza się chyba do komedii fantastycznej...
A jakie są wasze odczucia po filmie ?

Sarah_Angelo

komedii?! to chyba ironia byla... nie rozumiem dlaczego ten film w kategorii ma komedie... nie bylo tam ani jednego smiesznego dialogu, to dramat wszystko prawdziwe, skutki takich zachowan, po prostu fart tych dziewczyn... fakt nie znaly terenu i nie obcowaly z bronia ale takie sa amerykanskie filmu, wszystko musi byc naciagniete troche.

ocenił(a) film na 3
lenka110

Z komedią miałam na myśli moje zażenowanie filmem, fakt nic tam nie śmieszyło oprócz całokształtu. Natomiast nie powiedziałabym, że wszystko prawdziwe, dziewczyny wyszły ze szkółki, obrabowały sklepik i już wielkie gangsterki. Fakt po zachowaniu przed sklepem, kiedy pokazywały Faith co zrobiły, widać że mają skłonności patologiczne i uznają to wszystko za świetną zabawę, ale z tym zabijaniem to scenarzysta przesadził, jeszcze jak celnie i w ogóle no żenada. Nie mam pojęcia co miał na celu pokazać ten film. Film z przesłaniem? Bardzo krucho... Komedia? Nic śmiesznego.

Sarah_Angelo

to film z moralem chodzilo o to zeby pokazac co spotyka w tym swiecie materialistow, ludzi ktorzy nie maja wartosci, chca sie tylko bawic i w taki sposob koncza...

ocenił(a) film na 2
lenka110

Dramat to dobre określenie dla tego filmu.

ReadyFreddie

dokładnie.

Sarah_Angelo

każdy film traktujesz tak dosłownie? Współczuję!

ocenił(a) film na 3
tasma_klejaca_1

Każdy film Ci odpowiada i jest super, bez wad? Współczuję!

ocenił(a) film na 5
Sarah_Angelo

Mam podobnie 2 obciągary rozbijają gang bez większego problemu,brzmi jak tragikomedia.

Sarah_Angelo

Bo to jest o tym że pewność siebie dodaje skrzydeł i szczęścia. Alien mimo że doświadczony padł od razu ale przed akcją się bał, one się nie bały i były pewne siebie z pogardą dla wszystkich, oczywiście pokazane to został w mocno przerysowany sposób, nawet broni nie chciało im sie porządnie trzymać nie mówiąc o wymianie magazynków.
Chodziło o podejście do sprawy a nie o technikę jej załatwienia.

Gdyby chcieli to porządni8e nakręcić to by to zrobili , strzelanina w stylu Helikopter w Ogniu i każdy by to kupił, a tu reżyser specjalnie pokazał ze dwie laski weszły na chama i niedbale ostrzeliwując zabiły wszystkich, pewność siebie i przekonanie we własne siły oraz deko nonszalancji przy tym trochę szczęścia. Ostro to przerysował żeby widz widział to nadpisane szczęście i umiejętności.

ocenił(a) film na 7
Seekers

plus mega zaskoczenie przeciwników.