PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76330
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Jestem świeżo po seansie, szczerze powiem, że jestem trochę zaskoczona przebiegiem akcji. Do teraz nie mogę się zdecydować czy film mi się podobał. Jest dość nietypowy, ma wiele emocji no i dobrą fabułę, choć trochę nie do końca dobrze zrealizowaną, ale ma coś w sobię,. Gdy spojrzałam na ludzi po zakończeniu filmu widziałam na ich twarzach wielkie rozczarowanie i niezadowolenie. Ten film trzeba umieć zinterpretować , ma on określone przesłanie. Pomimo wszystko, ma on kilka minusów - budżet na ten film nie był chyba zbyt wielki, a całość wygląda jakby była tworzona w wielkim pośpiechu. Powtórki tych samych zdań dziesieć razy pod rząd, trochę robiły się wkurzające. Byłam przygotowana na gołe ciało, sex, zioło oraz alkohol lejący się strumieniami , ale co za dużo to nie zdrowo. Do teraz czuję trochę niesmak z powodu tego filmu.
Podsumowując, film warto obejrzeć, ale na zbyt wiele nie można się nastawiać. Wierzę, że reżyserowie,scenarzyści, aktorzy i reszta obsady miało w głębi duszy dobre intencje i chcieli stworzyć coś naprawdę innego i dobrego, czy się udało pozostawiam każdemu to ocenienia.

PS. Alien ( James Franco) rozczarował mnie najbardziej, jak mogli go tak wystylizować..

Edit : jak mogłam zapomnieć, końcówka filmu - dramat.