PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76330
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

SB do mojego miasta dotarł dopiero wczoraj. Jako, że tu jest tylko jedno kino, wiedziałem że
będę skazany na wspólną projekcję z napalonymi gimnazjaliści, którzy przyszli przede
wszystkim ze względu na Selene G. Oczekiwali oni zapewne filmu na miarę Projektu X. Patrząc
na salę, napalone nastolatki zajmowały jakieś 70% sali. Już po pierwszych 15 minutach
zaczęły się śmiechy, głośne rozmowy i bezczelne zachowanie. Przeszkadzało mi to strasznie w
odbiorze filmu. Zapewne to zjawisko miało miejsce w większości kin. Nie dziwię się, że ocena
spada na łeb, na szyje. Większość widzów stanowi nastolatki w wieku 12 - 16 lat, które są
zwiedzone, bo spodziewały się projektu x czy innego "bullshitu".
Co do samego filmu, jest niesamowity w swojej formie. Oglądając dzieło, czujemy się
jakbyśmy mieli przed sobą 90 minutowy teledysk. Twórcy uwodzą widzów ujęciami, kadrami...
Muzyka także gra dużą. Te i multum innych czynników powoduję, że film tak wciąga i powoduje
uczucie, jakby rzeczywiście się było z dziewczynami, od napadu aż po sam koniec. Ostatnia
scena, gdy dziewczyny całują w policzek martwego już Aliena, mistrzostwo. Kamera się powoli
się przekręca i upada, tak samo jak całe "spring breakers" , jak los Ali...
Cud, miód.... 9/10 ♥

ocenił(a) film na 4
hedlio

http://mystartrekgifs.tumblr.com/post/10986397385/picard-face-palm-picarfalm

hedlio

Sama mam 15 lat (w tym roku 16) film był w miarę - niektóre sceny bardzo mi sie podobały inne nie, trudno - nie w moim guście po prostu. Za dużo ujęć piersi ; ) Ale wypraszam sobie nazywanie wszystkich 15-16 latek "napalonymi" uczniami gimnazjum. Po za tym "Gimbus" to autobus który wozi gimnazjalistów do szkoły, a ja i moi koledzy/koleżanki nie jesteśmy autobusami ;)

Snooki

a czego sie spodziewalas;D hehe zauwaz ze sa plaze nudystow;D i tam ludzie chodza nago jak bys pojechala na taka plaze to co bylabys zla ze pojechalas tam bo chodza nadzy?;p
Tam ludzie sie nie wstydza;D bo to u nich normalne ;D

hedlio

ja uwazam tak fajny film bardzo mi sie podobal juz sam zwiastun mowil mi ze musze na to isc ;d
Chodz wcale nie mialam tak ze nastolatki byli i przeszkadzali naszczescie;D byla cisza;D
Ale jedno wiem napewno ;D mialam kumpla i mial podobne zachowanie do Alina;D

ocenił(a) film na 10
hedlio

Sam mieszczę się w tym przedziale wiekowym i film mi się podobał. Od początku wiedziałem, że nie będzie to żaden film podobny do Projektu X (wtedy nawet bym na to nie poszedł), tylko coś kompletnie innego. Dawno nie widziałem tak dobrze zmontowanego filmu ze świetną muzyką. Aż mnie boli, jak słyszę, że niektóre osoby (np. ze szkoły) wybierają się na to tylko z powodu cycków.

ocenił(a) film na 10
Kierokat

Wybaczcie trzykrotne powtórzenie słowa "film", zauważyłem dopiero po dodaniu.