PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76326
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Żeby nie zanudzać będzie w 5 punktach
1. Rola życia Kamila Bednarka.
2. Jak na wypełniony do granic śmieszności tanią seksualnością film - tylko jedna odważniejsza "scena" (czytając to polecam palcami zrobić cudzysłów)
3. Dla ambitnych i wrażliwych filmwebowiczów: krytyka kondycji moralnej współczesnej młodzieży wychowanej w internecie... A tak prościej: Poprzewracało się imprezującym dzieciakom we łbach i nic z tego i tak nie wynikło.
4. Urzekająca estetyka. Muszę przyznać że to jest bardzo mocna strona filmu. Hipnotyzująca muzyka, wszechobecne niebieskie i różowe neony. Klimat Malibu lat '80.
Polecam obejrzeć, bo to nietuzinkowy film. Do kina? Tylko jak będzie jakaś promocja... albo studenckie bilety... albo środy z Bueno czy innymi wafelkami.
Pozdrawiam

duraq

Myślałem, że mówiąc o tej odważnej scenie każesz mi coś innego zrobić palcami.

ocenił(a) film na 7
SatanPray3r

Sorry, ale nie wiem co robisz z palcami czytając komentarze w internecie. Zapewniam, że nie chodziło mi o nic zbereźnego :P. Zresztą nie ma to z filmem nic wspólnego, a o to chyba chodzi w forum internetowym.

duraq

Mogę zaprezentować.

ocenił(a) film na 7
duraq

No, nareszcie wypowiedź, z którą mogę się zgodzić na tym forum :) Choć z kinem bym była łaskawsza - ja widziałam w kinie i według mnie seans kinowy dodaje filmowi dużo: głośna muzyka i kolory - wszystko jest intensywniejsze, a moim zdaniem "Spring breakers" trzeba przeżyć intensywnie.
Nie radzę doszukiwać się na siłę przesłania; tak jak napisał duraq jest to ukazanie znieczulonych na wszystko dzieciaków. I tyle.

ocenił(a) film na 7
blonde_lf

Tak, "intensywne" to chyba słowo-klucz do tego filmu.

ocenił(a) film na 7
duraq

oj tam oj tam a co bys chcial skoro bohaterkami filmu sa dziewczyny klasy robotniczo-próżniczej (czytaj płytko intelektualne, ostentacyjnie konsumujace, skrajnie hedonistyczne)
aaaa... i odnosząc sie do Twojego pkt 3go w skrócie mozna bylo napisac - mlodziez wychowana programem Ekipa z New Jearsey :P :)

ocenił(a) film na 7
tomasz_ratajczak

Nie rozumiem - jak to "co bym chciał"? Więcej trzęsących się pośladków raczej "Spring Breakers" nie potrzebuje, chociaż jak wiemy na to zawsze jest zapotrzebowanie ;) Film uważam za naprawdę fajny, ale nie "petardę" (prędzej "strzelającą cebulkę"- pamiętacie ten hit podwórek?). Porównanie z Ekipą z New Jersey jest bardzo dobre, ale nie chciałbym tu zobaczyć Snooki w bikini i kominiarce.