PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76326
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

ciekawy

ocenił(a) film na 8

Trochę ciężki temat, można go źle zrozumieć. Film raczej dla tych którzy chcą obejrzeć coś fajnego i
lekkiego, bez wgłębiania się w szczegóły. Film należy do takich przy których nie można za dużo
myśleć, ale jest bardzo przyjemny do oglądania.

ocenił(a) film na 9
classic5555

Ja bym powiedział, że wręcz przeciwnie. To nie jest komedia, ani lekki film. Temat jest trudny i przeciętny odbiorca nie zrozumie intencji reżysera, zwłaszcza jeśli zamierzał obejrzeć film w klimacie "imprezowym". Ale jeśli ktoś zastanawia się, co tak właściwie jest nie tak z dzisiejszym światem, to ten film udziela odpowiedzi w najlepszy możliwy sposób - poprzez wyolbrzymienie ocierające się o karykaturę i wytworzenie klimatu przywodzącego na myśl hipnotyczny sen, balansowanie na granicy rzeczywistości a halucynacji. Jestem pod ogromnym wrażeniem przenikliwości i niesłychanej zdolności obserwacji Harmony'ego Korine'a, któremu udało się w tak obrazowy i sugestywny sposób oddać powagę tematu, jednocześnie będąc na krawędzi szaleństwa. Mistrzostwo.

ocenił(a) film na 8
Robert_Sawyer

tu masz racje, pomyliłam się wpisując że jest to komedia. Film faktycznie ma coś w sobie dzięki tej krawędzi pomiędzy rzeczywistością, a sama nie wiem jak to określić, chyba fikcją. Jednak ja oglądałam go w zamiarze odprężenia się, kiedy nie chciało mi się nic robić, a żaden film mi nie odpowiadał. Ja tylko uważam że jeśli ktoś go nie rozumie, to już go nigdy nie zrozumie i nie powinien się wgłębiać w jego sens, tylko potraktować jako coś niezobowiązującego, intrygującego.

ocenił(a) film na 9
Robert_Sawyer

lekki i fajny- raczej nie. jak dla mnie jest to właśnie obraz na którym widz musi myśleć i wiedzieć co ogląda. na pewno film nie dla mas. zgadzam sie z Sawyer'em- mistrzostwo!!

ocenił(a) film na 5
zolwik_206

bez zakurzenia lipa z ok, ale widziałem lepsze w tej tematyce

ocenił(a) film na 7
classic5555

film ma negatywne i pozytywne przesłanie, nie wolno się w niego zagłębiać, jak ktoś go nie rozumie to i liczy na komedię imprezową to się pomylił.