PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76331
6,5 61 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

oscar

ocenił(a) film na 10

Niesamowity film. Jak dla mnie 10/10. Mam nadzieje, że dostanie wiele nagród.

samotnyartysta

Uważaj, bo zaraz Cię zjadą...

samotnyartysta

No niestety na festiwalu w Wenecji Spring Breakers nie kosił nagród, lecz zamiast tego zdobył uznanie wśród krytyków, więc to dobry początek. Wszystko przed nami jeszcze, też trzymam kciuki :)

alvariel

No tak, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt jakich miał konkurentów: bardzo dobrą Pi-e-tę i wybitnego Mistrza. Przegrać z takimi filmami to żaden wstyd, chociaż też żałuję, że nie docenili tam chociażby Franco - jego rola była genialna ;)

ocenił(a) film na 10
alvariel

Korine odebrał za Spring Breakers nagrodę specjalną :) Tak głoszą media :) Całkiem zatem nieźle zaczął.

ocenił(a) film na 1
samotnyartysta

ojj malo widzialas naprawde dobrych filmow skoro dla Ciebie ten zasluguje na oskara;)

ocenił(a) film na 7
samotnyartysta

obawiam się że już po wszystkim- nagrody za 2012 już rozdane, oscary już kilka miesięcy temu. wydaje się Korine sobie jeszcze na nagrody poczeka

sheep_shot

Jakby takie filmy jak ten miały dostawać oskary...to świat zszedłby totalnie na psy hahah ;p

sheep_shot

Tylko, że do szerokiej dystrybucji wszedł na całym świecie dopiero w tym roku, więc wszystko jest możliwe....

samotnyartysta

na szczescie Akademia nie traktuje takich filmow na powaznie

bibunio89

Nagrodu dla mnie nie są ważne, ważne, ze film genialny.

sukineczka

napewno wazniejsze niz Twoja opinia:)

bibunio89

i Twoja również ;)

bibunio89

to dobrze. Bo pozostanie niszowym kultowym filmem.

samotnyartysta

też trzymam kciuki, chciałabym aby ktoś go zauważył tak jak na festiwalu w Wenecji. Spring Breakers jest mało nagrodowy i festiwalowy przez swoja odmienność i odwagę, ale nadzieja umiera ostatnia :)

ocenił(a) film na 10
zjemskarpete

Spring Breakers jest odmienny, liryczny a zarazem dynamiczny, poetycki i gangsterski. Myślę, ze ktoś to doceni. Nie ma innej opcji.

samotnyartysta

Zdecydowany faworyt w siedmiu kategoriach do oskarów, już parzę kawę, żeby nie usnąć na nocnym wręczaniu w przyszłym roku.

Apiseq

Uwielbiam takich ludzi :D