Niesamowity film. Jak dla mnie 10/10. Mam nadzieje, że dostanie wiele nagród.
No niestety na festiwalu w Wenecji Spring Breakers nie kosił nagród, lecz zamiast tego zdobył uznanie wśród krytyków, więc to dobry początek. Wszystko przed nami jeszcze, też trzymam kciuki :)
No tak, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt jakich miał konkurentów: bardzo dobrą Pi-e-tę i wybitnego Mistrza. Przegrać z takimi filmami to żaden wstyd, chociaż też żałuję, że nie docenili tam chociażby Franco - jego rola była genialna ;)
Korine odebrał za Spring Breakers nagrodę specjalną :) Tak głoszą media :) Całkiem zatem nieźle zaczął.
ojj malo widzialas naprawde dobrych filmow skoro dla Ciebie ten zasluguje na oskara;)
obawiam się że już po wszystkim- nagrody za 2012 już rozdane, oscary już kilka miesięcy temu. wydaje się Korine sobie jeszcze na nagrody poczeka
Tylko, że do szerokiej dystrybucji wszedł na całym świecie dopiero w tym roku, więc wszystko jest możliwe....
też trzymam kciuki, chciałabym aby ktoś go zauważył tak jak na festiwalu w Wenecji. Spring Breakers jest mało nagrodowy i festiwalowy przez swoja odmienność i odwagę, ale nadzieja umiera ostatnia :)
Spring Breakers jest odmienny, liryczny a zarazem dynamiczny, poetycki i gangsterski. Myślę, ze ktoś to doceni. Nie ma innej opcji.
Zdecydowany faworyt w siedmiu kategoriach do oskarów, już parzę kawę, żeby nie usnąć na nocnym wręczaniu w przyszłym roku.