PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=639024}
4,8 76 tys. ocen
4,8 10 1 76371
6,5 64 krytyków
Spring Breakers
powrót do forum filmu Spring Breakers

Jak widzę tekst "film trzeba najpierw zrozumieć", to śmiać mi się chce. Co tu jest
niezrozumiałego? Grupka dziewczyn postanawia odpocząć od szkoły i domu, i zabawić się jak
nigdy w życiu. Piją, palą, ćpają, tańczą i jest świetnie, a potem sytuacja się komplikuje, trafiają do
aresztu, potem pod opiekę gangstera, dwie uciekają, a dwie zostają, aż stają się młodymi
morderczyniami. Kto mi wyjaśni, czego nie zrozumiałam? Pomysł może i był dość ciekawy, próba
ukazania, że dobra zabawa i pieniądze to nie wszystko, że łatwo można się stoczyć na samo dno,
szczególnie jak jest się młodym i ma się siano w głowie. Ale całość jest po prostu kiepska i do
granic irytująca. Wkurzały mnie skaczące sceny (choć są filmy, w których mi się takie zabiegi
podobały), wkurzały mnie powtarzane po X razy te same słowa/zdania (choć i tutaj zdarzają się
filmy, w których powtarzanie jest naturalne i pasuje do akcji filmu), nawet wszędobylskie cycki
mnie wkurzały, mimo że lubię sobie popatrzeć. Myślę, że ten film może się podobać jedynie
dzieciakom, które same mają nudne życie i marzą o przeżyciu czegoś podobnego.