Sprzymierzeni

Allied
2016
6,8 60 tys. ocen
6,8 10 1 60429
5,6 30 krytyków
Sprzymierzeni
powrót do forum filmu Sprzymierzeni

Niescislosci?

ocenił(a) film na 8

1. Ambasador
Skoro ambasador był zdrajcą i czekał na niego wyrok Hitlera to skąd miał taką straż w służbie Wermahtu? Skad takie wplywy w Maroku? Max i Marianne mieli dwa odrębne cele w zabójstwie ambasadora. On był pewien że ambasador wciąż jest w służbie nazistów i że z francuską z ruchu oporu mają wspólny cel, natomiast ona wykorzystała jego niewiedzę i posłużyła się jego pomocą w celu zabicia wroga Niemiec. Dobrze rozumuję?

2. Marianne była szpiegiem, zostało to dosłownie wyjaśnione. Przywłaszczyła sobie tożsamość prawdziwej Marianne. Ale czy była ona Niemką czy Francuską? W Casablance okłamywała cały czas Maxa ale się w nim zakochała. Od momentu wyjazdu i zamieszkania w Anglii chciała wieść uczciwe życie ale została zastraszona i w ten sposób ponownie zwerbowana, tak?

3. Kim był Hobar grany przez Augusta Diehla? Na początku myślałem że to on był ambasadorem. Co napisał na tej kartce Max podczas testu bo chyba nie zostało pokazane. Ciekawe czy napisał prawidłowy wzór (pozwala o tym sądzić zgoda Hobara) czy zupełnie coś innego ;> ?

ocenił(a) film na 8
ufo254

1. No właśnie nie miał zbyt dużej straży, bo nikt nie ruszył nawet w pościg. Wszystko poszło bardzo gładko, zbyt gładko. Facet miał wpływy w Maroku zapewne dzięki przyjaźni z konsulem.

2. Tak.

3. To był konsul, bodajże. Max miał napisać wzór i napisał wzór(z tego co pamiętam PO4 z indeksem na dole).

ocenił(a) film na 8
tearofmankind

No ja właśnie nie zauważyłem nic na tej kartce to pewnie masz racje