Sprzymierzeni

Allied
2016
6,8 60 tys. ocen
6,8 10 1 60428
5,6 30 krytyków
Sprzymierzeni
powrót do forum filmu Sprzymierzeni

Jestem w kompletnym szoku, raz z powodu tak niskiej oceny na filmwebie, dwa że przeoczyłem ten film i wpadłem na niego dopiero po dwóch latach. Powiem tak, ludzie nie mający swoich dzieci, nigdy nie zrozumieją, matczynej czy ojcowskiej miłości, do swoich dzieci. To najsilniejsza miłość jaka istnieje. W "Sprzymierzonych", została pokazana w sposób wspaniały, a mianowicie, w taki iż ojciec czy matka, są w stanie oddać życie dla dobra swojego dziecka. To wszystko na tle II wojny światowej, i świetnej , trzymającej w ciągłym napięciu gry aktorskiej Pitta i Cottillard. Film, nie nudzi nawet przez chwilę, jest cały czas akcja i napięcie, co w tego typu produkcjach nie zdarza się często. Zasiadając do filmu nie liczyłem na fajerwerki, dopiero kiedy zobaczyłem, że film reżyseruje Zemeckis zrozumiałem że będzie bardzo dobrze. Jednym słowem nie zawiodłem się.

ocenił(a) film na 8
jaycutler

Racja. Miłość zwyciężyła , ale jednocześnie stała się powodem porażki i śmierci, niestety to był czas wojny , a na wojnie nie było miejsca na taką Miłość (przez duże "M")
Ogólnie bardzo, ale to bardzo film, który powinien pooglądać każdy szanujący się kinomaniak. a czy zasługuje na 9/10 czy 7/10 to już kwestia indywidualnego gustu, natomiast osoby obniżające notę do 6 lub mniej to niestety ...