Starcie tytanów

Clash of the Titans
2010
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 125988
4,7 24 krytyków
Starcie tytanów
powrót do forum filmu Starcie tytanów

Bardzo lubię takie bajki - pełno walki, potworków, niezłych efektów specjalnych. Ale szczerze powiem, że miałam bardzo duże obawy przed sięganiem po ten film. Zapowiadała się nijaka historyjka krzywdząca moją ukochaną mitologię. Jedynymi elementami przyciągającymi do tej produkcji byli Liam Neeson i Mads Mikkelsen - i nie rozczarowali!
Ogólnie sama historia jest dokładnie taka, na jaką się zapowiadała - przeciętna. Fabularnie film niczym nie zaskakuje, ale nie jest też tak naciągany jak wiele jego krewniaków. Mitologię zgwałcili bez skrupułów, ale cóż, muszę wybaczyć.

Ale muszę przyznać, że Starcie oglądało się całkiem przyjemnie! Ładne walki, całkiem przyzwoita gra aktorska w tych nielicznych momentach, gdy działo się coś poza walką lub marszem. Liam i Mads mieli swoje momenty. Ogólnie, film przerósł moje (co prawda niewielkie) oczekiwania.

Ellerena

Mówiąc językiem internetowym ''Jest chujowo, ale stabilnie''
Mi się również podobała gra aktorska (zwłaszcza Madsa!). Myślałem jednak że będzie dłuższy i bardziej rozbudowany tak jak oryginał z lat 80-tych. Wkurzyło mnie tylko to z Krakenem. Ledwo zdażyłem się nim nacieszyć a już musiał się w kamień zmienić :/
Ale nie jest tak źle :)

użytkownik usunięty
Ellerena

Chociaż nie dorównuje oryginału, śmiem stwierdzić, że w remake'u w ogóle towarzysze Perseusza są postaciami ciekawszymi niż w oryginale. Tam nie mieli własnej osobowości i służyli tylko za ofiary dla potworów, a tutaj można ich jeszcze rozróżnić (to nie poziom LOTRa ani nawet "Hobbita" ale daje radę).

użytkownik usunięty

* dorównuje oryginałowi xD