6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24570
4,0 6 krytyków
Stay Alive
powrót do forum filmu Stay Alive

Radzicie iść do Cinema czy nie ? Bo nie wiem są różne opinie ale chciałbym coś od was usłyszeć, czy można się przestraszyć, lub chociaz odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Please Help !

ocenił(a) film na 7
michaki999

Wedłóg mnie film jest fajny. Denerwuję mnie to, że większość osób pisze, że to jest szajs itp. Rzeczywiście film nie jest świeny, ale da się go obejrzeć. Jest mało straszny choć w niektórych momentach możesz się przestraszyć. ;) Wielki PLUS dla aktorów (dobra obsada) i pomysł. Stawiam dobre 7/10.

ocenił(a) film na 7
michaki999

Wedłóg mnie film jest fajny. Denerwuję mnie to, że większość osób pisze, że to jest szajs itp. Rzeczywiście film nie jest świeny, ale da się go obejrzeć. Jest mało straszny choć w niektórych momentach możesz się przestraszyć. ;) Wielki PLUS dla aktorów (dobra obsada) i pomysł. Stawiam dobre 7/10.

ocenił(a) film na 7
michaki999

ocenił(a) film na 7
michaki999

ocenił(a) film na 1
kaska_19

z całym szacunkiem, Kasiu, ale film ten NIE JEST fajny. Wiele można o nim powiedzieć lae na pewno NIC DOBREGO. także tego, że jest fajny. Jedynie pomysł dawał szansę na ciekawy horror. Niestety od początku do końca wszystko zostało spartolone; film jest totalnie sztampowy, bo okrojony jest z jakiejkolwiek oryginalności, jest przewidywalny do bólu, kiepawo zagrany, przeraża, ale brakiem logiki, natłokiem absurdów i idiotyzmów, co dobija jeszcze śmiertelną powagą, z jaką zrealizowano ten knot. O jakimkolwiek napieciu nie ma nawet mowy; co jakiś czas atakowane są jedynie odruchy bezwarunkowe widza, czyli w najmniej spodziewanym (i najczęściej całkowicie przewidywalnym i/lub zupełnie niepotrzebnym) momencie coś przesuwa się przed ekranem a widza z fotela podrywa towarzyszący temu głośny efekt dźwiękowy. A nawet to powoduje jedynie (poza wywołaniem odruchu bezwarunkowego w postaci podskoku na fotelu) salwy śmiechu (a przynajmniej uśmiech politowania) za tak naiwny, w idiotyczny sposób i zupełnie niepotrzebnie zastosowany zabieg. Jednym z przykładów skrajnie debilnej niekonsekwencji jest chociażby filmowe założenie, że ten kto ginie w grze, krótko potem ginie naprawdę. POTEM JEDNAK okazuje się, że tak naprawdę to wcale NIE MUSI GRAć żeby zginąć, a potem - że w sumie to nawet nie trzeba mieć tej gry uruchomionej, włączonej i w ogóle żadne już prawie zasady nie obowiązują. Postacie są nijakie, dialogi jak z telenowel, oczywiście główny bohater boryka się z problemem z dzieciństwa, który w finale pokona i to pozwoli mu zwyciężyć, oczywiście wszyscy pchają się tam gdzie nie powinni, umierając niejako na własne życzenie i oczywiście policja nikomu nie wierzy i nie chce nikogo słuchać. Na domiar złego, jedyne momenty, które widza "ruszają", to te, w których ni z gruchy ni z pietruchy coś pojawia się na dużym zbliżeniu na ułamek sekundy w towarzystwie jazgoczącego efektu dźwiękowego, który umarłego by poruszył. I tak to się toczy do nieuchronnego, na szczęście niedalekiego końca.
Nawet pomysł nie jest przecież taki nowy (chociaż i tak na tyle ciekawy, że daje NAPRAWDę DUżE możliwości...) - nawiązuje chociażby do serii Ringu... 1/10

ocenił(a) film na 2
radex78

WORD
Takie połączenie The Ring z Oszukać Przeznaczenie.
Byłem na tym dzisiaj i stwierdzam, że to TOTALNA KASZANA!

michaki999

Jak najbardziej warto Jestem fanem horrorow i musze powiedziec ze ten film zrobil na mnie i wszystkich moich znajomych niesamowite wrazenie i mozna by rzec ze najbardziej w tym wszystkim jest niesamowite to iz ten film to "krwawa bajka" ktora wydarzyla sie na prawde!!!!!Temu filmowi chyba po raz pierwszy w zyciu daje 10/10