PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436696}

Step Up 2

Step Up 2: The Streets
2008
6,8 125 tys. ocen
6,8 10 1 124532
4,4 18 krytyków
Step Up 2
powrót do forum filmu Step Up 2

Wg was która częsc "Step up" jest lepsza?? 1 czy 2?

ocenił(a) film na 10
agusia2614

moim zdaniem lepsza jest 1 ale 2 też jest fajna.

ocenił(a) film na 7
angeliczqa114

wg mnie pierwsza część miała lepszą fabułę, ale w drugiej bardziej skupili się na tańcu, więc nie wiem czy tak do końca można je porównywać xP końcowy układ na the streets wymiata :D

agusia2614

Obie są wspaniałe, obie opowiadają o dwóch światach tańca przeplatających się, pierwsza bardziej o Akademii, a druga o ulicy:] Ale druga chyba bardziej mi się podobała było więcej tańca! Chociaż myślę, że obydwóch części nie powinno się oddzielać, bo można stwierdzić że całe Step up jest boskie!!!! :D

Aena20

Obie są świetne, jednak jedynka lepsza. Ale 2 też świetna.

desHouse

Jak dla mnie zdecydowanie 2! ^^ Wymiata!

agusia2614

Czesc Agusiu,. dla mnei 2 lepsza...wiecej tanca muzy i ogolnie bardizje przemowil do mnie ten facet :P:P ahh ten jego usmiech

agusia2614

Dla mnie zdecydowanie jedynka. Może dlatego, że byłam młodsza, i odrobinę inaczej takie filmy postrzegałam. Był "świeższy", z lepszą fabułą (chociaż bez przesady ;). Jednak muszę się zgodzić, że w dwójce było więcej fajnego tańca, jeżeli warto tą część obejrzeć to głównie dlatego - dla tańca i muzyki.

ocenił(a) film na 6
Veniqua

1..
tyler rozkrusza wokół siebie powietrze..
nora to połączenie kobiecości i freestajla(którego zaszczepił jej tyler)..
fabuła lepsza niż w 2..
taniec zmysłów..bohaterowie się wypełniają..

ocenił(a) film na 10
ApokalipsaA

Obydwie części mają coś w sobie :)
Obydwie zasługują na 10/10 xD
Kapitalnie

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Zależy, co kto woli. Jak dla mnie o wiele lepsza była 2. Więcej tańczyli, więcej muzyki i śmiechu i o to chodzi. Nogi same rwały mi się do tańca w kinie ;)Step up 2 bardziej podchodzi pod mój styl niż jedynka, może dlatego jest mi "bliższy" hehee ;)

ocenił(a) film na 7
agusia2614

to zależy, w 1 częsci więcej sie dzieje :) ciekawsza fabuła :) częsc 2 skupiona jest glównie na tancu... ale, bardzie podobala mi sie 2 :) aktorka tez bo byla bardziej na luzie :) ale wszycy aktorzy w obu częsciach super i oba filmy oczywiscie :)

ocenił(a) film na 10
merry_5

hmm na prawde ciezko powiedziec tak jak poprzednicy uwazam 1ka miala troszke mniej tanca ale w moim odczyciu lepsza obsade i wiecej humoru ;)
Za to w 2iej czesci jest mega duzo tanca i to w bardzo dobrym stylu wiec oba filmy oceniam na 9/10 na obu bylem w kinie i jestem mega zadowolny ;) Oby wiecej takich filmow ;) moze cos w polsce fajnego zrobia ;D

agusia2614

HEJ MAM DO WAS PYTANIE KTO GRA TEGO DYREKTORA AKADEMII SZTUKI W STP UP 2? CHODZI MI O TEGO CZARNEGO:)

użytkownik usunięty
agusia2614

Dwójka nawet nie umywa się do części pierwszej. Tego nawet nie można porównać. Jedynka jest świetna, dwójka żałosna.

ocenił(a) film na 8
agusia2614

"1" część była lepsza i nie ma się nad czym tu zastanawiać :D

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Powiedziałabym, że jedynka bardziej mi się podobała...Moze rzeczywiście miała lepsza fabułę...Ale 2 podobała mi sie równiez niesamowicie. Może gdyby Step up 2 nakręcili jako pierwsze to ono właśnie wywierałoby na nas lepsze wrażenie...zawsze się jednak ma sentyment do pierwszego filmu...

ocenił(a) film na 6
Celestial_2

i tutaj muszę się zgodzić:)widzę że większe poparcie otrzymała jedynka..jak już napomknęłam ja też jestem za częścią pierwszą..ale nie da się zaprzeczyć że w dwójce mieliśmy więcej tańca,więcej żywiołu,więcej freestajla..czyli to co lubię,tak tańczę:)ale musicie przyznać,że muzyka do obu filmów działa niesamowicie..każdy rytm próbuje się w nas wedrzeć:D hm..ciekawe czy można się spodziewać trójeczki:))))

ocenił(a) film na 7
ApokalipsaA

a ja nadal głosuje na częśc 2 :P chociaz obie są super ;) ciekawe czy bedzie częśc 3 :)

ocenił(a) film na 8
merry_5

będzie 3.Jak dla Mnie 2 byla lepsza,poprostu kocham tą muzyke i ten styl tańca,jedynka się nie umywa,mimo że fabula byla lepsza.Step up 2 rules:]

mejaczek

Ma byc 3 w 2011 cos tak pisalo na filmwebie.

http://www.filmweb.pl/Trzecia+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+%22Step+Up%22+w+3D,News,id=41 259

ocenił(a) film na 8
agusia2614

Wedłu mnie zdecydowanie 2 część jest lepsza. Lepsza muzyka, fabuła i aktorzy. Step UP 2 RULEZ!!!

ocenił(a) film na 7
agusia2614

Cześc pierwsza w ogóle mnie nie zachwyciła i sceptycznie podeszłam do oglądnięci drugiej części. Tu jednak nastapiło totalnie pozytywne zaskoczenie. Jak dla mnie numer 2 jest dużo lepszy, super choreografia, świetna muzyka. Numer 1 nie dorównuje 2 - taka jest moja opinia ;)
STEP UP 2 GÓRĄ !!!

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Moim skromnym zdaniem 2 częśc jest o wiele lepsza;] więcej tańca, rywalizacji;] 2 część wymiata na maxa:D a muzyka mnie rozwala:D:D:D

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Moim zdaniem obydwie części są cudowne.Ale jednak 2 jest przewspaniała.!!!

<3333

agusia2614

a mnie sie bardziej podobala druga czesc D:

agusia2614

2 zdecydowanie lepsza... (;

ocenił(a) film na 10
agusia2614

2 lepsza patrząc na taniec bo za duzo facetów w rajstopach było w 1. ale akcja między bohaterami lepsza w 1 czesci

ocenił(a) film na 8
klaudynnQa

JEDYNKA O Wiele leepsza . ;) Tyle co na ten temat

Pa0la1415

Moim zdaniem 2 lepsza ale 1 tez mi się bardzo podobała xD

ocenił(a) film na 7
Frantic_Girl

Bez zastanowienia 2 2 i jeszcze raz 222222222!!!!!! Zje... tańczą. 1 też fajna ale nie aż tak jak dwójka!

agusia2614

no jak dla 2 ;))) zaaaaajefajne było ! Oglądałam chyba z 10 razy i jeszcze mi się nie znudziło :D:D

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Zdecydowanie 2 była lepsza... :) :) :)......

ocenił(a) film na 8
agusia2614

Heh... Aż głupio się przyznać, ale nie oglądałam 1 części ;P Poszłam od razu na tą i bardzo mi się podobała... Ale w najbliższym czasie, mam zamiar nadrobić zaległości i obejrzeć 'Step Up: Taniec zmysłów' :)

agusia2614

;) 1 duzo lepsza ;) chociaz w drugiej byly fajniejsze laski ;P hehe

ocenił(a) film na 1
luqi1617

Obydwie jedzą filmowe gówno.

ocenił(a) film na 9
gaclav3

Gówno..., gówno prawda a co do tematu to zdecydowanie 2 :D

ocenił(a) film na 10
mariorespect

Obydwie są odjazdowe!!!

Rosaura

dla mnie obie ekstra, chociaż jednak 2 lepsza odrobinkę.
1 - lepsza fabuła
2 - więcej tańca
Muzyka porównywalna (to znaczy bdb), obydwa fantastyczne tańce końcowe, choć każdy w trochę innym stylu, no i chyba aktorzy przeważają szalę na stronę 2:) Briana Evigan + Robert Hoffman to moim zdaniem lepszy duet niż Jenna Dewan + Channing Tatuum:)

ocenił(a) film na 10
agusia2614

Jak dla mnie druga bardziej wymiata:) Taniec jest świetny:d

ocenił(a) film na 7
Sephinorth

Druga część mi się bardziej podobała pod względem tanecznym i muzycznym.