Topic ten zakładam, ponieważ czuje, że muszę stanąc w obronie Panów. Panów, którzy sami siebie bronic nie potrafią :/
Będąc wczoraj na basenie byłem świadkiem przezabawnej sytuacji. Pewna dziewczyna rzuciła (mówiąc szczerze nie wiem czy na poważnie czy dla żartów) do swojego chłopaka tektem typu 'powinieneś miec klate jak Chase albo Tyler ze Step Upa' (możliwe, że nie dokładnie takimi słowami, w każdym bądz razie coś podobnego). Jak to usłyszałem to myślałem, że wpadne do basenu i się utopie ze śmiechu. Co on zrobił? spuścił głowe zawstydzony...
Channing Tatum ma obecnie 27lat (w chwili kręcenia step up miał zatem 25), Robert Hoffman ma (tak samo ja Tatum) 27. 'Starzy' faceci grają nastolatków o.O (jeśli się nie myle to w Ameryce system edukacji jest podobny do naszego - bohaterowie [przynajmniej w 'jedynce', 'dwójki' jeszcze nie widziałem] chodzą do statniej klasy szkoły wyższej) mają zatem 18lat.
Czemu wiek aktorów ma znaczenie? z dwóch powodów:
1. przeciętny nastolatek zaczyna 'pakowac' mając 16-18lat (choc oczywiście tak jak ze wszystkim innym są przypadki odbiegające od statystyk). Nie spodziewajcie się od 19sto latka (a tyle gdzieś na oko miał ten na basenie) zeby miał w klacie 140cm skoro cwiczy od roku do 3ech lat. Jest to zwyczajnie za krótki okres za wyrzeźbienie klaty.
2. (ważniejsze) niewielu zdaje sobie sprawę, że w wieku 23-25lat (jest to indywidualna kwestia - tak jak chocby okres dojrzewania - niektórzy szybciej, niektórzy poźniej) mężczyźni przechodzą kolejny rozwój/ rozrost klatki piersiowej (pierwszy jest w w/w okresie dojrzewania, jednak jest on znacznie mniej odczuwalny). Wszystkie mięśnie zresztą zmieniają strukturę.
Grający nastolatków 25-30letni faceci to często występujący, robiący wodę z mózgu zabieg. W serialach też można to zaobserowac.
Akcja 'Tajemnice Smallville' zaczyna się (chyba) w momencie gdy główni bohaterowie mają po 14lat. Ile wtedy lat ma Tom Welling (odtwórca młodego Clarka Kenta)? odp: 23...
w 'The O.C.' jest to jeszcze wyraźniejsze:
W pierwszym sezionie 2ka głównych bohaterów ma również 14lat. Ile mają lat odtwórcy? jeden 24, drugi 25...
Moją osobistą sprawnosc oceniam na całkiem niezłą, ponadprzeciętną. Nie mam tutaj zamiaru sobie wlewac, bo jak wszyscy wiemy nie musi to byc nawet prawdą. Faktem jest że robie na ławce serie z obciążeniem 110% mojej wagi. Wierzcie mi, jest to całkiem niezły wynik. Będąc w LO na całą klasę tylko 3ech chłopaków wycisnęło JEDEN RAZ 95% wagi własnej (tyle potrzebabyło na 6), teraz jestem na studiach, widziałem możliwości kumpli i wygląda to b. podobnie.
Wyglądam tak jak w/w aktorzy? nie, bo jestem za młody... proszę Was dziewczyny, opamiętajcie się :/
pozdrawiam,
jeszcze-nastolatek
PS.
/flame me
I wont flame you ;)
Masz całkowitą rację, w takich filmach robią wode z mózgu, jednakże miło sobie popatrzec.. Szkoda takich chłopaów którzy pakują juz w wieku 14 lat (znałam i młodszych) a jak dorosną to takie koksy a niskie jak cholera, bo chcieli sie kiedyś podobac (wiadmomo, młodzi głupi ;P)
Hhhy a z akcji z basenu to beka normalnie xD Dobra niech będzie, dołączam się do odezwy xD Dziewczyny apelujemy o wyrozumiałość :)
PS. Czy z tym 110% wagi ciała na klate to nie był mały lans bauns?
Pozdrawiam
no ale co z tego?
jak pasują to niech grają.
Kocham O.C. i nie wyobrażam sobie kogoś innego, zresztą w step up tez..
a z klatą to dobre. hahaha.
Pozdrawiam
"jak pasują to niech grają." nie zgadzam się. Autor tematu zawarł większośc istotnych treści. Wodę z mózgu robią i to bez najmniejsztch skrupułów. Mimo, ze fajnie tańczą są utalnetowani grają o wiele młodszych, ponieważ wszystkie te filmy i seriale są kierowane do właśnie takiej młodzieży. A nie 30-latków. Gdyby zagrali wedle swego wieku, nastolatki pomyślały by sobie,... szkoda, ze taki stary. Albo: co z tego ze fajnie tanczy, skoro taki stary. To jest powszechne zjawisko. Wejdzcie sobie na stronke Johnego Deppa! Tam jest dopiero płacz ;p
poza tym nikt nie bedzie pakował się w nieznane. Twórcy zrobili z kilku chłopaków (tych własnie pod30 już )symbole seksu i powabu i teraz kazda laska chciałaby takiego. (przykład z basenu)
Ale spokojnie, niech sobie chcą... ci faceci nawet na nie nie spojrzą ;p Wrócą.... ;)
pzdr.