7,0 227 tys. ocen
7,0 10 1 226610
4,9 18 krytyków
Step Up - Taniec zmysłów
powrót do forum filmu Step Up - Taniec zmysłów

Nasze spoleczenstwo przejawia coraz to nowe oznaki otępienia. Skad moda na amerykanskie gnioty, w ktorych aktorzy nie potrafia zagrac najprostszych uczuc, sa jak manekiny, zupelnie nieautentyczni, sztuczni i wrecz smieszny. Czy wystarczy do filmu dac paru czarnych, jakiegos osilka i wypicowana lalke barbie zeby prostej mlodziezy polskiej sie podobalo??? Jeszcze dodamy troche "niby hip-hopu" (sam slucham hip-hopu, ale to co jest w StepUp to sie nazywa hipo-disco co najwyzej) i ma byc mega hit? Denerwuje mnie strasznie to uwielbienie malolatow dla Hollywood w najgorszym wydaniu. Nie mozecie troszke poszukac, wybic sie ponad to gowno , ktore wam serwuja masowo, ktore moga obejrzec wszyscy(nawet najgorsze mloty). Postarajcie sie troche, poczytajcie, siegnijcie po kino niezalezne, mniej popularne, francuski, azjatyckie albo poludniowo-amerykanskie. Nie chce wam sie juz zygac tym USA-badziewiem - przeciez wiekszosc filmow ostatnich lat z Hollywood jest identyczna - zmienia sie tylko fabula i aktorzy(sposob aktorstwa i oklepane schematy pozostaja te same). Obudzcie sie, przejrzyjcie:D
Pozdro

ocenił(a) film na 10
Wojtalek

Szanuje Twoja wypowiedz ale nie zgodze sie z nia bo kazdy moze ogladc to co chce a jak tobie sie to nie podoba to nie ogladaj i juz. Jak chcesz to ogladj sobie te filmy niezalezne ale nie kaz innym tego robic. Ludzie robia co sami chca.

Shinji_2

Ja nic nie kaze LOL. Ja proponuje. Widzialem twoje ULUBIONE i nie kumam jak mozna ogladac TYLKO amerykanskie filmy (no i dzien swira;/) - serio nie widzisz podobienstwa, nie nuzy cie ta glupota w tych "badziewiach". Matrix - uwielbiam, nastepne 2 czesci - no po prostu komedia, tylko mi sie sikac zachcialo.
Szybcy i Wsciekli - nie wierze, ze ktos "w miare" inteligentny jest w stanie to obejrzec bez zazenowania.

Ogolnie to spoko, nie chce cie do niczego przekonywac, ale serio plyciutkie te twoje wybory w wiekszosci.
Pozdro

Wojtalek

Sorry, ale kazdy ma swoj własny gust, a o gustach się nie dyskutuje jak powinnieneś wiedzieć skoro ty już nie zaliczasz się do "małolatów". Mi się taka muzyka osobiści podoba bo właśnie przy tym da się tańczyć, no chyba nikt nie będzie bansował przy muzyce peji?:P...
No właśnie...a co do gry uczuć wątpie żeby nie potrafili zagrać...szczególnie miłości do siebie, bo w realnym życiu są parą.

ocenił(a) film na 10
loyalty88

Nie ma to jak proste a jakze trafne podsumowanie:)jeszcze nie widzialam tego dosc glosnego filmu,ale czy to nie jest na wzor dirty dancing...hmmm(?)ale nie ma sie co dziwic,dzisiaj trudno i film oparty na nowym jeszcze nie spotkanym schemacie..

ocenił(a) film na 10
Wojtalek

po części się z Tobą zgadzam, ale w sumie to każdy ma własny gust i myślę, że nie powinniśmy tego negować. mnie osobiście film się bardzo podobał, ale nie należę do ludzi, którym byle film może zaimponować. poruszył mnie tu najbardziej taniec, nie ten jak to napisałeś "niby hip-hop".

pozdrawiam (3

Fleur_

zgadzam się z powyższą wypowiedzią. mnie osobiście film bardzo się podobał, ale nie neguje innych za inne zdanie. uważam, że film był naprawdę dobry- jakby przedłużenie dirty dancing

ocenił(a) film na 7
femka_1991

ja powiem tak, to jest Fast & Furious dla miłośników tańca.

Gra aktorska na żenującym poziomie, wszytsko to proste że aż słabo się robi, ale....

...ja jako tancerz-amator, który kocha taniec, mogę powiedzieć........
Idźcie zobaczyć, wy, którzy lubicie tańczyć. Film jest płytki, ale i tak dałme mu 7, bo nie umiem go ocenić obiektywnie. prawda jest taka, ze jakby to nie bylo kino to bym sobie zatanczyl po prostu.

ja nie wymagalem zbyt duzo od tego filmu, i dlatego sie nie zawidoelm.
Bardzo fajnie tancza, tylko problem jest gdy zaczynaja mowic, ale i tak mi sie podobal

w porownaniu z Dirty Dancing Havana Nights to jest cudo

Polecam!!!!!!!!! ale tylko miłośnikom tańca

Jeszcze dodam, taka anegdotke

obok nas siedziala para, i chlopka dzo dziewczyny po seansie: Wiedzialem ze Ci sie spodoba. - i to jest wszystko, ajk ktos nie lubi tanca, lepiej niech nie idzie bo szkoda czasu.......

Wojtalek

Wiesz film mi sie podobał mimo że był przewidywalny, ale pewnie masz racje to dlatego, że kocham taniec, bo tam taniec naprawde jest na wysokim poziomie