według mnie, film ten oprócz moze muzyki,ukazanych talentach tanecznych nie ma nic ciekawego.
no bo co to takiego jest? dirty dancing w nowym wydaniu i troszeczke pozmieniany you got served?
wszystko żywcem zerżnięte.
konkurs, odrzucenie kumpli dla dziewczyny, powrót uczestnika pod koniec...
film narobił wielkiego szumu, bo co to sie o nim nie mówiło, szczerze mówiąc byłam ogromnie na niego napalona, ale szczerze mówiąc troszke sie zawiodłam.
Hm ja tam jestem zwolenniczka każdego filmu o tańcu.. Ja się nie zawiodłam, wręcz przeciewnie. Przeciez ten film ma byc lekki, rozrywkowy, i przyjemny. Zreszta co takiego mozna wymyslc bardziej oryginalnego skoro fim ma o milości i tańcu?
A DD2 tez znowu taki genialny nie był....
no DD2 to byl tak jakby nowa wersja pierwszej, i było to wszem i wobec ukazana,e nawet po tytule. tak jakby druga próba mikrofonu, dla nastepnego pokolenia.
ale co racja to racja. co innego mozna wymysleć, to nie wiem. xP
ale Honey, jakoś nie był taki sam, jak te filmy. miał nieco inna tematyke. wiec moze jednak cos można wymyślec?
pozdrawiam.
hmmm.... DD2 :D amerykańskie kino zalewa nas remake`ami ;D takie życie :D Step Up jest dobry w swojej klasie :D jest taki jaki być powinien :D przecoeż w filmie tanecznym nie będą poruszane tematy psychologiczne ;D PoZdr :)
Cóż, chodzi o to że czytam wiele negatywnych komentarzy zaczynajacych się od " ten film to g..., jest, płytki itd." A ja go bede bronić, bo to jest fajny film, film który ma nas rozweselić, sprawić że oderwiemy sie od zwykłej szarej rzeczywistości, i spojrzymy na swiat troszke inaczej. Uwierzymy że wiara w siebie, cięzka praca i nauka to klucz do sukcesu czy spełnienia marzeń. Po takich filmach jest lekko , jestem wesoła, naładowana energia i mam pozytywne nastawienie.
Mnie osobiscie bardzo odpowiada jeszcze muzyka i taniec, ale to juz indywidualna sprawa kazdego...
Dlatego właśnie niezgadzam się ze stwierzdeniami że film est o niczym , ze wszystko jest tam dretwe, płytkie...
Czy już wszystko jasne ? :-D
pozdrawiam
ale ja sie zgadzam z Toba :)
bo film, jest faktycznie nasamowity. chodziło mi tylko o to, że fabuła, wątki nie są nowościa. a takto, film mi sie podobał. a końcowy kawałek, to kawał dobrej roboty x)
No racja, Końcówka powala. I pod względem muzyki, i tanca rzecz jasna.
Natomiast mnie tez bardzo podobały się sceny kiedy Nora tańczy sama, w tym samym czasie zabijają Chudego. Ona jest niesamowita.
Z kolei głos Lucy tez mnie zaskoczył, scena w klubie - super.
Nie bede pisac o tym że Chaning Tatum jest świetny ( i w dodatku samouk) itd. ale jest...
Kurcze chyba źle Cię zrozumielam na pczatku, sorki :D Wiesz mnie sie fabuła podobala, bo ja takie filmy bardzo lubię, takie historie.
Romantyczka jestem i tyle.
Podroofki
Zgadzam sie z tobą YASMINSOFIJA... też mam takie uczucia jesli pooglądam fajny i lekki film... cóż co do kopi to w zasadzie wszystko jest powtórką czegoś.... żaden film nie jest nowością... i też mnie złości gdy tylko ktoś potrafi wypowiadać sie negatywnie o filmach.... ehhh uwielbiam takie filmy albo taneczne albo śpiewające.... ;];] pozdro :)
aha, sorry, ale wg Ciebie każdy powinien sie pięknie i pozytywnie wypowiadać o filmach? że niby każdemu mają sie wszystkie fiolmy podobać? i nie wy.rażać włąsnego zdania? no sorry...
Wiesz Plemnis, uważam ze kazdy ma prawo wyrazic zdanie i jesli sie komus nie podoba to ok. Natomiast wypowiedzi totalnie bez argumentów itd, sa bezsensu. To takie "nakręcanie młyna " do kłótni i obrażania się. Ktos kto stawia argumenty, pisze negatywną ale konkretna spokojna wypowiedż jest ok. Wtedy mozna podyskutować i wkońcu dojść do jakiegoś prozumienia. Lubię dyskusję, są pouczające, ciekawe.
Nie lubie natomiast chamstwa( oczywiście nie mam na mysli Ciebie) i pisania po to zrobic zamieszanie.
Pozdrawiam
nie chodzi mi plemnis o to, że zabraniam ci wypowiadać sie negatywnie o filmie... masz do tego prawo i każdemu podoba sie coś innego no ale jeśli czytam gdzieś że film jest ( i tu następują niezbyt wyszukane epitety.... które tylko są wymienione żeby wnerwić innych no to zbiera mi sie na coś) nie sztuką jest wypisac bzdety i głupoty.. sztuką jest poprzeć je konkretnymi argumentami.... a normalne i mądre dyskusje na temat filmów jak mówi YASMINSOFIJA są lepsze niż stek byle jakich epitetów na temat filmu.....
ah a ja się zgadzam z yasminsofiją:)
ten film ma być oderwaniem od szarej rzeczywistości i w tej roli jest jak wspaniały-w zasadzie nie lubie takich filmów:D ale ten mi sie bardzo podobał:)
na początku sceptycznie podchodziłem do niego gdyż obejrzałem go w sumie przez przypadek-ale nie żałuje;)
polecam go:)
Zgadzam się w pełni.. Również napaliłam się strasznie na ten film ale zawiodłam się troszkę po jego obejrzeniu, niestety. Fakt! Muzyka z filmu jest świetna. Talent aktorów co do tańca niczego sobie, ale mega rewelacyjny to też on nie jest.. Step Up podobał mi się, bo nie powiem że nie, lecz nie zachwycił mnie zbytnio.. Buź:*
dlaczego tak uważasz?
uargumentuj to.. a pozatym skoro ktoś sie podnieca, to widocznie można :]
takie jest moje zdanie. film jest raczej przeznaczony dla małolat, które widzą tylko tańce i przystojnego aktora. może dlatego mi się nie spodobał :))
no włąsnie, dobrze napisałęś.
tylko że to, ze jest przeznaczony dla "małolat" nie znaczy że jest "dnem".
a jeśli ja mam 18 i jestem hmmm...płci męskiej to nie mogę sobie na niego popatrzeć?
-mnie się tam podobał;-)
-i nie mam zamiaru tak jak inni....ekhm ukrywać tego:)
;p
ludzie wedlug mnie to ten film stworzono z mysla poruszenia serc u gimnazjalistek i licealistek a to ze podoba sie tez i innym to nic nie znaczy. rownie dobrze mozna powiedziec, ze kreskowki sa dla dzieci i powinny sie tylko im podobac a tak naprawde chyba kazdy lubi ogladac Krolika Bugsa czy Kojota Wilusia he he
No heh cos w tym jest... według mnie stworzono go jako hit na lato, bo zawarte w nim jest wszystko co w lecie lidziom podchodzi. Miłość , taniec i modna muza. i tyle.
Zresztą to chyba norma ze jednym się podoba a innym nie,prawda?
racja nie ma filmu idealnego dla wszystkich. każdy może wyrazić swoją opinie o danym filmie byle by to było kulturalnie.
Taa.. oraz żeby podał racjonalne, konkretne argumenty. niestey jest gro osobó które nie wiedza co to znaczy....