PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271953}

Stop Loss

Stop-Loss
2008
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12481
7,0 4 krytyków
Stop Loss
powrót do forum filmu Stop Loss

czy przypomina sobie jak wyjeżdżał? Niby głupie pytanie, ale z jednej strony widzę jak już w busie liczy żołnierzy i chyba widać Tommy'ego, który przecież zginął, z drugiej jego ranę na głowię, którą miał przez tych złodziei.
Jak myślicie?

PS. Mogę się mylić, tak więc czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Gosia43

Według mnie to już jest następny wyjazd na akcję do Iraku. Przeglądałam kilka razy końcowy frament filmu i szczerze mówiąc nie dostrzegłam tam Tommiego.
Poza tym sama atmosfera tego wyjazdu to potwiedza. Za pierwszym razem wyjeżdzali z nadzeją, że jadą zrobi ćcoś dobrego - teraz nie było tego po nich widać.

ocenił(a) film na 10
niupek

Na początku też tak sądziłam, ale potem miałam wątpliwości.
Może to jakiś chłopak podobny do Tommyiego.

Tak więc najwyraźniej Brandon nie pojechał do Meksyku...

ocenił(a) film na 10
Gosia43

Według mnie nie pojechał do Meksyku tylko po raz kolejny na tą misję. W sumie tak naprawdę ten jego wyjazd wiązałby się z całowitym odłączeniem od rodziny i przeszłości, z ciągłą ucieczką. Wyjazd do Iraku był mimo wszystko lepszym rozwiązaniem - miał jeszcze szanse na powrót i w miarę "normalne" życie.

ocenił(a) film na 9
Gosia43

Jedzie kolejny raz do Iraku. To nie wspomnienia. Po pierwsze wspomniana
atmosfera, po drugie zwróć uwagę na:
- Steven trzyma snajperkę, a nie normalny karabin
- King ma bliznę na czole
- Nie ma nikogo z ich przyjaciół
- Pozostali żołnierze są dużo młodsi.

Moim zdaniem film musiał się tak skończyć, bo inaczej nie zostałby w ogóle
wydany.

Leks

jedzie, jedzie ;)
ja mam jeszcze jeden, "techniczny" argument - wspomnienia w tym filmie były bardziej kolorowe i trochę rozmazane, a ten wyjazd nie był.
a poza tym leks ma racje, jakby nie pojechał to byłoby nie po "hamerykańsku", byłby ogólnie zjechany i paramount pictures by nie zarobił ;)