Film przedstawia dylematy przed którymi zostają postawieni żołnierze w momencie zakończenia swojej misji w Iraku. Jeśli ktoś sądzi że w tym filmie zobaczy lejącą się krew i odrywane kawałki ciała latające po całym ekranie to się zawiedzie film opowiada o prawdziwym życiu ludzi którzy są postawieni przed faktem dokonanym i nie mają już odwrotu. Jak dla mnie film bardzo dobry polecam wszystkim.
Historia Rambo to to nie jest, film wydaje się być prawdziwy, przedstawia problem jakim jest wojna. Polityczne zagrywki wobec własnych żołnierzy.(Najpierw pranie mózgu, że trzeba oddać terrorystom za 11 wrzesnia, ze to dla kraju itp.A potem jak taki młodzik się zaciągnie, to juz go nie chcą wypuścić.
Ja daje mu 8/10
Film doskonale ukazuje to co dzieję się z żołnierzami, którzy byli na misji w Iraku ich rozterki i problemy.
Doskonała rola Ryan Phillippe, który pokazał się od innej strony.
Film świetny i niestety pradziwy. Ukazujący dramat żołnierzy - pokazują ich zarówno od strony bohaterów jak i realnych ofiar wojny, zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym. Nasycony emocjami - zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi.
Świetne kreacje Ryana Phillippe i Josepha Gordona-Levitta.
filmy wojenne to nie mój gatunek, na szczęście ten nie jest filmem wojennym. dla mnie jest to dramat psychologiczny. przedstawia co myślą, czują żołnierze po zakończeniu jednej z misji. tak naprawdę nie potrafi ich nikt zrozumieć, nawet inni żołnierze nie do końca wiedzą co dzieje się z ich przyjaciółmi, a co dopiero ich rodziny i inni cywile. mają ich za bohaterów tymczasem oni sami przeżywają wielki dramat w samotności.
gra aktorska bardzo dobra: Ryan Phillippe , Abbie Cornish, Channing Tatum i Joseph Gordon-Levitt ( pomimo tego, że jego rola nie była aż tak rozbudowana jak u pozostałej trójki aktorów) wczuli się w swoje postacie, ich kreacje były bardzo przekonywujące.