PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271953}

Stop Loss

Stop-Loss
2008
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12481
7,0 4 krytyków
Stop Loss
powrót do forum filmu Stop Loss

Wojna, wojna, tej ludzie chyba nigdy nie beda mieli dosc, podobnie do tematu odnosza sie reżyserzy, krecac kolejne wojenne produkcje. Ten film zaliczam do moich ulubionych, gdyz opowiada o wspolczesnych czasach i jak widac niewiele sie zmienia, bo film ukazuje pietno, jakie odznacza wojna na psychice mlodych zolnierzy, ktorzy zaciagajac sie do armii w imie walki o dobro swojej ojczyzny odkrywaja o co tak naprawde chodzi w tej bezsensownej walce...Wszyscy marza o normalnym zyciu, jednak paradoks sprawia, ze po takiej "przygodzie" powrot do normalnoSci nie jest mozliwy...Moglabym duzo pisac, ale jak zobaczycie, sami sie przekonacie, ze film jest wart obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
lusi_5

Zgadzam się z tobą w 100%.Na ten film trzeba patrzeć z innej strony.Mam dobrego kolegę który służył w byłej Jugosławi i wrócił jako inwalida o jednej nodze. Człowiek się zmienił nie do poznania tak że nawet najlepszy przyjaciel już nie wie co mu chodzi po głowie. Film naprawde warto zobaczyć jest świetny !!! pozdro

ocenił(a) film na 3
zbirek42

a tam takie gadanie "a ja słyszalem to, a znajomy mojego znajomego tamto", za to ja nigdy nie bylem w wojsku, mialem kontakt z kilkoma ludzmi co byli na misjach - bo zawsze sie ktos taki przewija. Każdy z nich był całkiem normalny.
Stop Loss to dla mnie kolejny film wyłącznie antywojenny - i to historia ukazana w kiepskim stylu. "Ojej jak to zle że wzieli mnie na Stop Loss - chodź poszedłem na ochotnika i dobrze wiedziałem że mogą to zrobić". Poza tym miałem wrażenie że cala banda tych kretynów wyszła dopiero co z wariatkowa - jakim cudem w ogole mogli przejść testy psychologiczne. A główny bohater to juz w ogóle parodia - zmieniał zdanie jak rękawiczki.

Boskigrom

Widzisz jak mało wiesz o wojsku. Testy psychologiczna? To raczej na sztukę robione są, by jak najwięcej ludzi przepuścić. Co do misji, również miałem styczność z ludźmi, którzy tego doświadczyli. Niektórzy mieli jak na "wakacjach", a inni na patrolach pędzili czym prędzej by przejechać wyznaczona trasę i modląc się by nie było żadnych ataków. Narkotyki zwiększające reakcje na bodźce i świadomość, że nie wiadomo skąd nie wiadomo kiedy poleci pocisk. Widziałeś skuteczność kałacha? Kule przechodzą jak przez nieopancerzony samochód jak przez masło. Nie chciałbyś chyba siedzieć wtedy w środku.