Stosunki międzymiastowe

Going the Distance
2010
6,3 30 tys. ocen
6,3 10 1 30330
4,5 6 krytyków
Stosunki międzymiastowe
powrót do forum filmu Stosunki międzymiastowe

Spoiler? No możliwy :) Dałam 6/10, bo film sam w sobie nie był zły. Żeby nie było za dobrze, napiszę co mnie irytowało:

- lekko sepleniąca Drew
- jej sposób wymawiania "Thank you" (zauważyliście?) - a padało w filmie wystarczająco często, żeby mnie wpienić :D
- nieco przesadzona afera o jej rozmowę kwalifikacyjną
- zakochani widzą się po paru tygodniach rozłąki i pierwsze co - do wyra. Byłam 6 lat w związku na odległość i miałam w sobie trochę więcej zahamowań :D
- typowy obraz amerykańskiego stylu życia - porządny koleś i dwóch zakręconych kumpli oblechów.

Tyle z mojej strony :)

ocenił(a) film na 7
vanilla_sky85

A to, że pierwsza rzecz jaką robią to "do wyra" to nie jest przypadkiem "namiętność" ? Bohaterowie wspominali, że taka rozłąka sprawie, że są cholernie napaleni. Ja nie widzę nic w tym irytującego :) ludzkie i normalne.....

ocenił(a) film na 10
vanilla_sky85

mnie nie irytowała żadna z tych rzeczy które wymieniłaś, a co do dwóch zakręconych kumpli głównego bohatera to jak dla mnie robili oni tam kawal dobrej roboty.

ocenił(a) film na 9
szalonaa1987

zgadzam się z poprzedniczkami, żadnego wymienionego punktu nie zauważyłem, co do seksu to uważam że w filmie było dużo naturalności i mimo że akcja filmu dzieje się w stanach to jednak realia są zaskakująco podobne do naszych rodzimych :-)

bednosz

Chodziło mi o to, że to takie trochę naiwne - myśleć, że wystarczy sama namiętność, żeby związek przetrwał. Proza życia i wybory na chwilę ich rozdzieliły.
Ile ludzi, tyle opinii ;)