Czas zmienić swój pogląd na Rosje. Wydaje mi się, że ludzie wiedzą o współczesnej Rosji tyle co w wiadomościach powiedzą. Tak na prawde to bzdury są. Będąc w Moskwie ostatnio i to jak tam wszystko wygląda, jacy ludzie tam są to nie opisuje żadna książka, ani wiadomości czy też film. To co polakom się wydaje, że wiedzą to jest gówno. Wyobraźcie sobie, że ludzie są życzliwi. U nas to jest pare klas w dół. W metrze jak ludzie wjeżdzają po elektycznych schodach to zawsze stoją po prawej stronie, żeby jak się komuś spieszy, to mógł z lewej strony przebiec. Jak ktoś stoi na środku schodów to wiadomo, że jest obcokrajowcem:D. trza się przyzwyczajać. Ci ludzie są niesamowicie pokorni. Cała ich kultura, zachowania. Ojciec łaził w koszulkach Polski razem z przyjaciółmi to chcieli mieć z nim zdjęcia, jakaś kobita chciała kupić tą koszulkę, traktowali ich jak sąsiadów z którymi znają się wieki.
hehehhe w całej rosji bezrobocie wynosi około 9,2%-10%. Rosja nie wejdzie do Uni ani do innych pierdół, bo nic nie mogą Rosji dać. Na tak wielki obszar i taką ilosć ludzi. A jedna stacja metra w Moskwie warta jest tyle, co chyba wszystkie nasze w Wawie. Jak zapewnie wiecie, Moskwa jest najbogatszą stolicą świata., więc swoją drogą rosjan stać na takie filmy :) Ja swój pogląd na temat naszych sąsiadów zmieniłem. Po takiej wycieczce zupełnie inaczej patrze na ten kraj. A film świetny, szkoda, że tylko jego postanowili promować na świecie.
No i super ,wyrobiłes sobie opinie na temat kraju widząc stolicę?
Jak pojedziesz do Cape Town albo Johannesburga to zobaczysz super nowoczesne miasta z normalnymi ludźmi ale poza granicami jest brud,bieda,niewolnictwo i choroby.
Taaak rosjanie są bardzo przyjaźnie nastawieni a w dowód obchodzą
4 Listopada nowe narodowe święto Rosji - Wypędzenie Polaków z Moskwy.
Niewiem co rozumiesz prez określenie najbogatsza stolica świata?
Jeśli to że jest tam najwięcej milionerów to się zgadza,tyle że żyją tam krótko nie mówiąc o tym jak się stali tymi milionerami.
Bezrobocie 9,2%-10%,buhahahaha(u nas za komuny było jeszcze mniejsze),gdzie się podziali ludzie z kołchozów,sowchozów i tym podobnych wynalaków?Ruski rząd jak się nie pomyli to prawdy nie powie.
Jak chcesz zobaczyć prawdziwą Moskwę to nie chodź po Starym Arbacie :)
No i super ,wyrobiłes sobie opinie na temat kraju widząc stolicę?
Jak pojedziesz do Cape Town albo Johannesburga to zobaczysz super nowoczesne miasta z normalnymi ludźmi ale poza granicami jest brud,bieda,niewolnictwo i choroby.
Taaak rosjanie są bardzo przyjaźnie nastawieni a w dowód obchodzą
4 Listopada nowe narodowe święto Rosji - Wypędzenie Polaków z Moskwy.
Niewiem co rozumiesz przez określenie najbogatsza stolica świata?
Jeśli to że jest tam najwięcej milionerów to się zgadza,tyle że żyją tam krótko nie mówiąc o tym jak się stali tymi milionerami.
Bezrobocie 9,2%-10%,buhahahaha(u nas za komuny było jeszcze mniejsze),gdzie się podziali ludzie z kołchozów,sowchozów i tym podobnych wynalaków?Ruski rząd jak się nie pomyli to prawdy nie powie.
Jak chcesz zobaczyć prawdziwą Moskwę to nie chodź po Starym Arbacie :)
No wiesz, ale ile u nich jest ludzi, a ile u nas:] Tak swoją drogą to napisałem to, bo ostatnio spotykam ludzi, którzy się dziwią, że takie filmy jak nocna straż czy 9 kompania wychodzą z Rosji ;)
Ruski nie żyja na marsie i wiedzą do czego służą komputery,a ten film to zwykły pokaz możliwości studia od efektów.Ale to własnie nadmiar tych efektów stwarza ten film mało zrozumiany,i powiedzenie że od nadmiaru głowa nie boli w tym wypadku sie nie sprawdza.Poprostu dorwali się do kompa i swoimi efektami zmietli fabułe na drugi plan.
Matrix to tez niemal produkcja komputerowa ale wszystko jest uporządkowane i sensownie podane,a tu jak wspominałem w innym topicu-przerost formy nad treścią.Dla mnie ten film jest bigos-wszystko w nim jest.
Ty Green to jakis dziwny jestes. Oburzasz sie, ze Rosjanie obchodza jako swieto narodowe dzien w ktorym powstali przeciw polskim okupantom, (bo przeciez Moskwa nigdy do nas nie nalezala) Ciekawe co bys powiedzial gdyby Rosjanie zaczeli sie oburzac przeciwko naszym obchodom cudu nad Wisla.
No nie przesadzałabym z tą okupacją. Byliśmy tam w charakterze hmm doradczym. Tak wiem, że to nie było ok, ale i Rosjanie nie byli wobec nas w porządku przez wieki. Nadarzyła się okazja, to ja wykorzystaliśmy. A co do święta, to chodzi o fakt, że sobie o nim przypomnieli po stuleciach całych i akurat wtedy, gdy Rosja się na nas obraziła, za pomarańczową rewolucje. Ciekawy przypadek, co? Metro mają piękne faktycznie, wytwór komunizmu, wizytówka Moskwy, dowodząca, że Rosja nadąża za zachodem razem ze swoimi mozaikami przedstawiającymi Lenina. Co do uprzejmości, to bym nie przesadzała. To, że mogą Cię przejechać na chodniku raczej łamie reguły dobrego wychowania, prawda?
Ja jestem dziwny.....No tak to w końcu polacy są wiecznie agresywni i napadają na ruskich.Rząd tego państwa nigdy nie będzie do nas przyjacielsko nastawiony wbrew temu co mówi.Dla nich jesteśmy wciąż zbuntowaną republiką.A skoro ich tak bardzo podziwiasz Night Prowler,to znaczy że jesteś dużo bardziej.....wyrozumiały niż ja.Choć z drugiej strony jak ktoś cię kopnął 10 razy z rzędu w tyłek to ciężko powiedzieć że zrobił to niechcący.