PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11918}

Straceni chłopcy

The Lost Boys
1987
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 12211
6,8 21 krytyków
Straceni chłopcy
powrót do forum filmu Straceni chłopcy

Fajny film

ocenił(a) film na 9

Filmu tego inaczej nazwać nie można jak kultowy. Problem z nim jest taki, że współczesnemu widzowi zabraknie w nim kosmicznych zwrotów akcji, a fabuła może okazać się naiwna. Siła tego filmu leży jednak w prostocie, jest to wzorowo skrojony film przygodowy dla młodzieży, powstały w latach 80-tych. Klimat jest bardzo fajny i jeśli ktoś tego nie dostrzega, to może po prostu nie jest fajny, lub jak to mówią w Ameryce cool. Niestety coraz mniej takich ludzi dookoła. "Straceni chłopcy" wymiatają, wampiry wyglądają wzorowo (nawet kojarzą mi się z tym co później zostało zaprezentowane w serialu o Buffy) i naprawdę dobrze mi się to oglądało. A jeśli komuś się bardzo nie podoba to proponuję wrzucić więcej luzu :)

joe_kaktus

Zgadzam się w pełni. Klimat bije na łeb, choć nie przepadam za tamtymi czasami, dałem się wciągnąć w świat zepchniętego na ubocze przybrzeżnego miasteczka lat 80.
Fakt, sporo tu naiwnych sytuacji, ale jakoś nie rażą tak mocno jak w 95% współczesnych produkcji.
Świetne charakteryzacje, akcji tyle co trzeba - obok 30 dni i nocy jeden z najlepszych filmów o wampirach, jakie widziałem.