PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10026886}
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 22197
6,7 65 krytyków
Strange Darling
powrót do forum filmu Strange Darling

Nie grają go wszystkie kina. Dwa seanse w Cinema City wieczorem jeśli wgl mają go w repertuarze. Czemu dystrybutor tak olał promocję tego filmu? Jeżeli miał być dystrybuowany tak fatalnie, to mogli go od razu wrzucić na VOD

JohnTheBrave

Pewnie dlatego, że wyszedł rok temu. Dziwi mnie ze taki Netflix co przez 2 lata nic dobrego nie dodaje nie wypożyczył go na kilka tygodni.

batesmotel27

Nie wyszedł rok temu. Rok temu miał premierę ale na festiwalu. https://www.imdb.com/title/tt22375054/releaseinfo/

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Racja. We Wrocławiu tylko jedno CC ma ten film w repertuarze a seanse są w tych mniejszych salach. Dystrybutor pewnie stwierdzili, że nie warto inwestować w promocję, bo film i tak miałby male szanse w starciu z Obcym i Deadpoolem, które wciąż są na topie.

JohnTheBrave

To jest malutki, bardzo tani projekt. Dziwię się, że w ogóle jest pokazywany gdziekolwiek poza festiwalami.

ocenił(a) film na 8
No_5

W Heliosie w Jeleniej Górze grają go od tygodnia już - dwa seanse w ciągu dnia.

ocenił(a) film na 9
JohnTheBrave

Dobrze, że nie został wrzucony od razu na VOD. Tak dobre filmy chcę widzieć w kinie!

bartmix

Chciałbym to widzieć w kinie, ale nie mogę bo go nie ma... Multikino puszczało reklamy filmu i się na tym skończyło... Podobnie jak np Hrabia Monte Christo, którego też nie mają wszystkie Multikina... niewiem o co chodzi, w dobie uciekających klientów do VOD takie zagrywki robić...

ocenił(a) film na 9
Body

Dziwne, w Cinema City leci

bartmix

No bardzo dziwne. Ale nie pojadę 100km specjalnie do kina na film xD w Multikinie Leszno nie grają niestety...

JohnTheBrave

W warszawi3 jest juz lepiej kilka seansów w kinotece multikinie i cinemacity

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Bo wiedział, że tego typu się nie sprzedaje więc byłyby dużo większe szanse że straci kasę wkładając w promocję filmu więcej kasy? A tak wrzucając bez promocji nawet tylko dwa seanse w ciagu dnia w jednym w kinie w mieście, jeśli na każdym seansie większa część miejsc będzie wykupiona tak w zasadzie ma czysty zysk. Bo to smutne ale tak to już jest, że liczy się tu przede wszystkim kasa ;) I jeśli nie siedzi jakoś bardzo głęboko a aktualnych premierach to możesz nawet nie mieć pojęcia ile świetnych lub chociaż dobrych filmów Cię omija bo są grane na przykład raz w ciągu dnia w którymś konkretnym studyjnym kinie w twoim mieście czy mieście obok

_eatmushrooms_

Po co wypuszczać film bez jego promocji? To bez sensu. Kto to ma oglądać?

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Zachęcam do przeczytania mojego komentarza jeszcze raz

_eatmushrooms_

"A tak wrzucając bez promocji nawet tylko dwa seanse w ciągu dnia w jednym w kinie w mieście, jeśli na każdym seansie większa część miejsc będzie wykupiona tak w zasadzie ma czysty zysk. "

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Brawo, potrafisz cytować ;)

_eatmushrooms_

Nie błaznuj. Zadałem proste pytanie a Ty kabaret uprawiasz. Ogarnij się. Jak nie masz sensownej odpowiedzi, to się zamknij.

ocenił(a) film na 8
JohnTheBrave

Po co agresja? Wyjaśniłem już wyżej jak to wygląda . Moja kolejna odpowiedź ma tyle samo sensu co twoje cytowanie jej nie odnosząc się do niej w żaden sposób ;)