ludzie każdy film na podstawie gry i na opak to ograniczające się do marnej fabuły efektowne filmiki. Na najbliższe 2 lata ma wyjść z 10 tytułó na podstawie gier. Ja czekam Bioshocka ale i tak pewnie wszystkie powtórzą "sukces" Maxa Payna.
Niemogę się doczekać zapowiedzi filmu na podstawie simsów :)
Bioshock przynajmniej będzie miał kategorię PG-18, w porównaniu do Maxa. No i czekam oczywiście na Prince of Persia, który się zapowiada na dużą produkcję.
Nie ma takiej kategorii wiekowej jak PG18 ;) Jest PG, PG13, R i NC17. Bioshock będzie miał R.
A nowy SF będzie gniotem strasznym :)
akurat gra powstala na sukcesie pierwszej czesci Pitch Black i jej sequela wiec tu nie trafiles. ale zgadzam sie kroniki riddicka swietnie sie oglada. lubie wracac. za to za glupote uwazam generalizowanie ze wszystkie filmy na podstawie gier sa bylejakie. za naprawde super rodzynek uwazam silent hill. ci co tak generalizuja mowia to na podstawie kilku niefortunnych wpadek. to jakby mowic ze wiosna sie zaczela bo widziano wczoraj bociana
Zaraz, zaraz. Zalozyciel napisal "na opak" czyli rozumiem , ze chodzilo mu o gry na podstawie filmow wiec trafilem jednak... Gra byla swietna... co do filmu SH - nie podobal mi sie
co to ma byc ? nie o gustach ale o jakosci - ten film zostal spieprzony, jest dobry tylko do polowy - do momentu pojawienia sie tej hordy ludzi, od tej chwili jest to kaszan.
gdzie nie spojrzec jest znacznie wiecej zadowolonych z filmu. nie biore pod uwage wyborczej w ktorej film jest dobry jesli rozumie go garstka ludzi. biorac to pod uwage te fakty mozna potraktowac twoje slowa jako odosobniona opinie ;] eot
chidzi mi o to że rynek gier nie powinien się mieszać z rynkiem filmowym bo na razie nic z tego dobrego nie wynikło.
Jeśli chodzi o SH to jakoś do mnie horrory nie trafiają i nie oglądam
to wprowdzenie jakichs sekciarzy i cala ta akcja ze spalonym dzieckiem to wg. mnie poroniony pomysl i zepsulo to calkowicie film.
Film SH, jeśli chodzi o efekty, scenografię i nawiązania do gier, był bardzo dobry. Ale... w ogóle mnie nie straszył! Pamiętam strach podczas grania w SH2 i w filmie go nie znalazłem. Może to moja wina, bo za każdym razem, gdy widziałem jakieś fajne nawiązanie, to lekko uśmiechałem się w duchu.
A jeśli mówimy o innych eGranizacjach, to na tej stronie mamy pierwszy materiał z Prince of Persia: http://persia.moviechronicles.com/