6,3 2,1 tys. ocen
6,3 10 1 2117
6,0 2 krytyków
Superman: Doomsday
powrót do forum filmu Superman: Doomsday

Nareszcie. Jedna z najlepiej sprzedających i najpopularniejszych historii komiksowych w końcu na ekranie. Na film czekam z niecierpliwością. Można powiedzieć, że od tej historii zaczęła się moja przygoda z komiksem o eSe.

Coś więcej o filmie można znaleźć na

http://enewsi.com/

Trailer:

http://pl.youtube.com/watch?v=l3keuiWzY-Q

ocenił(a) film na 7
MackKL

Tak tylko ciekawe czy wyjdzie ta zapewne genialna animacja u nas do kin?? A jezeli nie, to czy wyjdzie u nas na dvd?? Wiesz cos moze??

ocenił(a) film na 7
MackKL

Po obejzeniu zwiastunu widze,ze film wyjdzie odrazu na rynek dvd!! Tylko czy u nas też wyjdzie??

michael_84

W kinach wątpię, że to będzie. Raczej tylko DVD wyjdzie i pewnie bedzie tylko dostępne za oceanem. Choć może w Polsce to wydają w co naprawdę wątpię. :-(

ocenił(a) film na 7
MackKL

I to jest własnie czarny scenariusz !! I tak jest praktycznie zawsz z dobrymi aniamacjami!!Dzeki za odpowiedz!!

użytkownik usunięty
michael_84

Wszystko zależy od polityki Galapagos, dawnego Warner Home Wideo czy jakoś tak się zwali. Bo jak zwykle filmy z bohaterami DC comics są robione przez Warner Bros. Myślę, że nie możemy być pewni wydania lub nie. Dystrybucja podobnych rzeczy w Polsce jest ciężka do przewidzenia. O ile dobrze pamiętam niektóre z animowanych pełnometrażówek o Batmanie nie zostały przez nich wydane, a na przykład film Batman kontra Drakula, nawiązuje do serialu którego oficjalnie nie ma w Polsce, więc jego sukces był wątpliwy, a jednak został wydany na dvd. Miejmy jednak nadzieje,że Superman:Doomsday zostanie wydany.

ocenił(a) film na 7

Miejmy taką nadzieje!! Tym bardziej,ze to nie lada gratka dla fanów. Ja jestem gotowwydac spore pieniazki zeby miec taki filmik na dvd w pieknym wydniu!! ;-)

ocenił(a) film na 9
michael_84

Supermana beznadziejnie narysowali te kosci policzkowe mu tak podkreslili ze wygląda na 15 lat starszego a on sie wcale nie starzeje przecież,w ogule wszyscy wyglądają tam na starszych,doomsday za to wygląda swietnie,rysownik Superman TAS lepiej rysował supermana a gorzej przeciwników,tu jest odwrotwie ale nie mówie ze zle wygląda.Film bedzie bajerka,po tych awanturkach co widziałem na trailerach to bedzie kosmos!Ale podobno film ma trwac 70 minut.Więc zastanawiam się jak oni chcą w tym czasie umiescic w tak krótkim filmie ich walke,smierc Supermana,jego pogrzeb,rządy Supermanów(o ile bedą)i zmartwychwstanie herosa,ja oceniam kazdy z tych motywów na 10 minut + napisy końcowe.

ocenił(a) film na 9
krzysiek1986_86

Pisałem taki długi post a tu mi prąd wyłączyli,ludzie teraz od nowa zaczynaj ehhh.Dobra.
Nastąpił dzień premiery.Przez całe wakacje zakreslałem dni w kalendarzu i oglądałem dziesiątki razy trailery i juz w końcu jest.Od razu chciałem cofnąc to co wczesniej napisałem bo rysunki są tu rewelacyjne Superman wygląda bardziej dojrzale nie tak jak w filmach i serialach animowanych gdzie grali go z reguły młodzi aktorzy.Nie kojarzy sie juz z Supermanem który sciąga koty z drzew i łapie spadające helikoptery(choć i tu mamy takie sceny).Ok zaczne od minusów.
Pierwszym który juz na starcie rzuca sie w oczy to czas filmu który trawa 75 minut.I skojarzenie z tym idące ze w tak krótkim filmie za wiele nie mozna przedstawic.Ale trzeba zobaczyc zeby ocenic.
Zaczyna się konkretnie bez owijania w bawełne pojawia sie Doomsday który zmierza w strone miasta niszcząc wszystko po drodze,gdy juz dociera do miasta pojawia sie Es i zaczyna sie to o czym powinien byc film,czyli o ich pojedynku na smierc i zycie.Jakze duze było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem ze to juz koniec.Walka trwa zaledwie zeby nie skłamac jakies 12 minut z zegarkiem w ręku.Myslałem ze skoro film nosi nazwe Superman Doomsday to wątek skupi sie własnie na ich walce.Ale cóż oglądam dalej,pojawia sie klon Supermana,a pózniej prawdziwy Superman zostaje przywrócony do zycia.I równiez krótka walka między tym dobrym a złym i koniec.Na uznanie zasługuje muzyka która dostarcza takiego klimatu ze hej!Nowy motym z pojawianiem sie Supermana RZĄDZI!!!Ale jakby nie było film jest bardzo dobry choc czegos tu brakuje(dodatkowe 30-40 minut by nie zaszkodziło)Uwazam ze ten klon Supermana zupełnie tu nie pasuje zamiast tego Doomsday mógłby powrócic do zycia i stoczyc z Esem finałową walke.Ale cóz producenci nie do konca czytają w myslach fanów i umieszczają jakies zupełnie niepotrzebne wątki w filmach.Nie mozna miec wszystkiego.Ale film jest i tak bardzo dobry,polecam gorąco z nadzieją ze wyjdzie u nas na dvd.

krzysiek1986_86

"Jakze duze było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem ze to juz koniec.Walka trwa zaledwie zeby nie skłamac jakies 12 minut z zegarkiem w ręku."

Dokładnie jakieś 9 minut.

"Myslałem ze skoro film nosi nazwe Superman Doomsday to wątek skupi sie własnie na ich walce."

Właśnie. Twórcy byli pijani podczas realizowania filmu...

"Na uznanie zasługuje muzyka która dostarcza takiego klimatu ze hej!"

Z tym się zgodzę. Muzyka zdecydowanie na plus.

"Nowy motym z pojawianiem sie Supermana RZĄDZI!!!"

"Uwazam ze ten klon Supermana zupełnie tu nie pasuje"

Natomiast tutaj nie wiem o co chodzi... chyba się pomyliłeś w swoich myślach...

"Doomsday mógłby powrócic do zycia i stoczyc z Esem finałową walke."

Po co? dlaczego? w jakim celu? czy jedna walka przez co najmniej 30, 40 minut nie wystarczyłaby?

"Ale cóz producenci nie do konca czytają w myslach fanów i umieszczają jakies zupełnie niepotrzebne wątki w filmach."

Producenci mają fanów w dupie. Timma bym za to za jaja powiesił na latarni.

"gorąco z nadzieją ze wyjdzie u nas na dvd."

Do Galapagos zadałem pytanie o wydanie. Nie otrzymałem odpowiedzi. No cóż już mi przeszło. Film według mnie nie jest wart wydawania takiej kasy, nie wiem czy nawet za darmo bym go chciał. :-) A jeszcze nie dawno zbierałem kasę na oryginalne DVD, teraz pójdę do baru, za kasę kupię wódki i zapiję się w trupa zapominając o tej hańbie komiksu jakiej tutaj dokonano...