PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138858}

Superman: Powrót

Superman Returns
2006
5,5 32 tys. ocen
5,5 10 1 31907
4,9 14 krytyków
Superman: Powrót
powrót do forum filmu Superman: Powrót

... polowy filmu :| beznadziejna fabuła, gra aktorska efekty specjalne też niczym nie zaskakują a najbardziej beszczelne jest podłożenie starego soundtracka! no bo po co wydawać dodatkowe pieniądze i robić nowy skoro ten "film" powstał żeby na nim zarobić!

ocenił(a) film na 8
admin_email

To polecam cały. Co do fabuły to stary przypomnij sobie np 3 czesc starego Supermana, kiedy to nasz Hero siedzi w pubie i wali w szyje, albo 2 czesc kiedy w powietrzu toczy sie walka a baba idzie przez srodek ulicy z dzieciakiem w wozku jak gdyby nigdy nic. Co do gry aktorskiej to obecny aktor pan Brandon moim zdaniem gra tak jak powinien, daje sie zauwazyc podobienstwo zachowania do "Starego" Supka. Dużo ludzi krytykuje Nową odsłone Supermana bo porównuje ją do starych filmów które jak się im przyjżeć pozostawiają wiele do życzenia

ocenił(a) film na 5
eLPe

Ej...Bo nie da sie nie porownac tego filmu do starszych czesci... Fakt... Film robiony dla hajsu... :P Juz mnie jeden Ziom zbesztal za to co napislaem o tym filmie....

EMPIk pelna kultura... :P:P:P:P:P:

ocenił(a) film na 8
Longusiowe_Szalenstwo

Cytat:

a najbardziej beszczelne jest podłożenie starego soundtracka!

Czytając to zdanie loluje z ciebie cały czas. Naprawdę ludzie.... dowiedzcie się coś więcej o filmie zanim zaczniecie go komentować. Takie i podobne wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że na filmwerbie wypowiada się 80% ludzi o skrajnym porażeniu mózgowym. Nie powiem czemu to zdanie jest głupie i bzdurne zarazem gdyż chcę abyś wysilił swoje szare komórki i sam się tego dowiedział. Jak już będziesz znał odpowiedz to napiszesz gdzie strzeliłeś gafę i przyznasz się do błędu. Lub nie szukaj olej to i dalej żyj w świecie Matrixa daję ci wybór.. czerwona lub niebieska pigułka. Jeżeli znajdziesz odpowiedź i mi napiszesz zwrócę ci honor.

ocenił(a) film na 8
Longusiowe_Szalenstwo

Cytat:

Czytając to zdanie loluje z ciebie cały czas. Naprawdę ludzie.... dowiedzcie się coś więcej o filmie zanim zaczniecie go komentować. Takie i podobne wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że na filmwerbie wypowiada się 80% ludzi o skrajnym porażeniu mózgowym. Nie powiem czemu to zdanie jest głupie i bzdurne zarazem gdyż chcę abyś wysilił swoje szare komórki i sam się tego dowiedział. Jak już będziesz znał odpowiedz to napiszesz gdzie strzeliłeś gafę i przyznasz się do błędu. Lub nie szukaj olej to i dalej żyj w świecie Matrixa daję ci wybór.. czerwona lub niebieska pigułka. Jeżeli znajdziesz odpowiedź i mi napiszesz zwrócę ci honor.

ocenił(a) film na 8
admin_email

Cytat:

ocenił(a) film na 8
MackKL

O właśnie wiedziałem że odpowiadając na ten koment zapomniałem o czymś wspomnieć. Odwołanie się do starego soundtracka było moim zdaniem bardzo trafnym posunięciem, z resztą w całym filmie da się zauważyć ciągłość pomiędzy poprzednimi odłonami :)

ocenił(a) film na 10
eLPe

W starych Supermanach jest mnóstwo błędów. Np. w 2 jak akcja na księżycu z astronautami, superzłoczyńcy gadają sobie w próżni gdzie absolutnie nie ma prawa wydobywać się jakiś dźwięk, wspomniana baba z wózkiem, albo jak sie zamienił w śmiertelnika to wracali samochodem, jak przecież przylecieli do jego chałupu i nie mieli ze sobą żadnego transportu. Jest jeszcze pare takich smaczków. Ale ogólnie film mi się podobał, a najnowszy na pewno nie jest nudny!! I nie wmiawiajcie tego niektórym ludziom!!

ocenił(a) film na 5
modzelek19

EEeee.... Mi sie muza nie podobala.... Ten glowny motyw jest fajny ale reszta mi sie nie podoba.. :P:P:P:P:P:P I nie rozumiem w co oni wlozyli te 250 milionow dolcow.. :P:P:P:PP:P:P:

ocenił(a) film na 9
admin_email

Cytat:EEeee.... Mi sie muza nie podobala.... Ten glowny motyw jest fajny ale reszta mi sie nie podoba.. :P:P:P:P:P:P I nie rozumiem w co oni wlozyli te 250 milionow dolcow.. :P:P:P:PP:P:P:

Spróbuj kiedyś między innymi: kupić prawa do postaci Supermana, prawa do wykorzystania głosu oraz twarzy świętej pamięci Marlona Brando, zbudować monstrualne sceneria miejskie, sceneria "fantastyczne" (Forteca samotnosci, nowy kontynent), nakręcić efekty specjalne (ratowanie samolotu) z taką dbałością o szczegóły, zapłacić za pare kwesti Kevina Speacey'ego, Opłacić pobyt ekipy w Sydney, Dostać prawa do wykorzystania muzyki Johna Williamsa i dowolnego jej modyfikowania a zobaczysz, że babcia dała Ci jednak za małe kieszonkowe w tym miesiącu aby nakręcić "Supermana Returns". Zamiast wstawiać :P:P:P:P:P jęzory na lewo i na prawo zdobył byś się na konstruktywną krytykę. POWTARZAM- ja nie bronię filmu, ja walczę z głupotą użytkowników FilmWebu, którzy bojotują film (może i słusznie) nie potrafiąc użyć argumetacji.

ocenił(a) film na 10
Ed_Burton_Wood

Zapomniałeś jeszcze, że i wódke tam pewnie pili a to też troche kosztuje:D To juz połowa budżetu wiadomo na co poszła ;]......Spoko, taki żart, poważnie to chyba dałeś innym do zrozumienia że 260 mln to nie idzie na same efekty, które nawet mogły ich w całym filmie tanio wynieść w stosunku do budżetu.

ocenił(a) film na 1
modzelek19

Skoro Superman jest taki wspaniały, to czemu zakłada majtki na spodnie?

ocenił(a) film na 5
Flying_Spaghetti_Monster

Nie no argumenty to ja podalem.Rozumiem ze wam sie fil podobal ale jak dla mnie to jest sredniak.Jak ma sie 260 Milionow to sie bierze najlepszych aktorów, najlepszych scenarzystow, a nie w wala sie wszystko w Efekty ... Ludzie jak dla mnie ten caluski filmik jest robiony dla komerchy i kasy...Ja tak to widze.