PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9882}
6,3 12 tys. ocen
6,3 10 1 12491
6,1 16 krytyków
Superman II
powrót do forum filmu Superman II

Moja ulubiona część trylogii. Pierwsza była dobra, przetarła szlak dla kolejnych filmów. Osobiśce uważam, że II jest jeszcze ciekawsza - film nic nie stracił z klimatu I części, a mamy tu więcej akcji, ciekawszą, choć prostą fabułę, no i oczywiście czarne charaktery z prawdziwego zdarzenia - wszystko to sprawia, że II część przygód Supermana jest w mojej opinii najciekawszą. Pozdrawiam Batmana.

użytkownik usunięty
Drowning_Man

Zgadzam się - "dwójeczka" najlepsza! Żadko sequel jest lepszy od oryginału, ale to właśnie taka sytuacja...

II najlepsza, pamietam jak dziś jak mi ojciec przyniósł ten film na VHSie jak miałem kilka lat ;)

ocenił(a) film na 7
Drowning_Man

Superman 2 to dobry sequel nie dobry nie zły jak na lata 80 to nice movies.Był klimat,muzyka,wreszcie walka czarnych charakterów czyli Zoda i jego uczniów dla mnie śmieszny był tą z brodą co nie mówił i jak zawsze za długi film ten powienien trwać 1:35 godz a nie 2 godz
mój film z starych lat :) ocena 7/10

Drowning_Man

Wszystko się zgadza, poza faktem że Superman to nie trylogia bo Superman to nie 3 ale łącznie 5 filmów :)

rtty7

Racja, jakoś mi się wszyło, że na III koniec:)

użytkownik usunięty
Drowning_Man

Bo IV nie emitują. Swoją drogą czwórka bardziej mi się podobała od kretyńskiej trójki...