Miał zadatek na dobry i ciekawy film gdyby pokazali szerzej tło tej akcji z wykradaniem danych ( co , po co , dlaczego) bo jak dla mnie "no wzielas kase to teraz szpieguj" i juz troche za malo i za plytko :) , gdyby bardziej przyblizyli historie tego seryjnego mordercy i jego zbrodni to tez byloby ciekawej. No i dalej kilka absurdów pod tytułem kto zabiera żone i dziecko do lasu w którym grasuje morderca? kto pozwala odejsc zonie nawet o centymetr bez obstawy kiedy w lesie grasuje morderca. Kto wpuszcza stado kobiet bez przygotowania na lekki survival? bez gpsa, bez tel satelitarnego, bez zapasowej mapy nawet. No i dalej skoro w 1 obozie czekali na nie faceci to czemu nie zglosili ich zaginiecia o wiele szybciej? tylko blakaly sie przez pare dni? i wiele wiele innych. w tym moje ulubione klocmy sie o wszystko kiedy jestesmy w sytuacji zagrozenia zycia , nie przyznawajmy sie ze nie umiemy czytac mapy, i zamiast wejsc w wode po kolana z asekuracja drugiej osoby zeby siegnac po mape lepiej wpasc w calosci opieracjac sie na cienkiej galezi. No dużo było takich aburdów i absurdków . Film mial potencjal ale nie zachwycil i nie porwał. Jedynka była duzo lepsza. Dobry lekki film na wieczór, żeby sobie odpoczać.
Jak napisałaś wyżej , to było stado kobiet nieprzygotowanych na lekki survival, zatem nie umiały bezpiecznie wyłowić tej mapy. ;-)
W zasadzie 1 była po przeszkoleniu chociaz jak widać słabym. Ale nie porownujmy wyciagniecia mapy z wody po kolana do survivalu. No ale jakoś musieli tą mapę "zniknąć" żeby wszystko mogło toczyć sie dalej.