PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213776
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

.

ocenił(a) film na 9

ja wiem, że to głupie pytanie, bo zdaję sobie sprawę z tego o czym jest ten musical, ale czy jest bardzo drastyczny? leje się tam dużo krwi itd., i czy jest to (tzn. TE momenty) pokazane?

użytkownik usunięty
LadyAnarchy

Horror klasy b bym napisała, ale to może za dużo. Jest sekwencja, jak zarzyna klientów na fotelach, ale bardziej obrzydza niż straszy. Zresztą, po paru chwilach się przyzwyczaja. No i jak morduje Borata, nawet im to całkiem, całkiem wyszło.
Krwi (a raczej sosu truskawkowego) jest moim zdaniem za dużo, przez co śmierć na ekranie powszednieje i traci wyjątkowość.

LadyAnarchy

Jeśli jesteś osobą dość wrażliwą, sceny te mogą bardzo Cię obrzydzić. Generalnie miało być to zrobione zrobione z przesadą (na 1 osobę użyli 3 czy 4 razy więcej sztucznej krwi, niż człowiek naprawdę ma ;)) i tak było, wystarczy spojrzeć na krwawe sceny z przymrużeniem oka ;)

LadyAnarchy

Dzieci bym przed telewizorem nie sadzała, ale generalnie zgadzam się z przedmówcami :-)

ocenił(a) film na 9
Kachula_kinomania

hehe no tak, ale bez przesady :p nie ma tam takich drastycznych scen jak mowicie :P

LadyAnarchy

Jak dla mnie tej krwi jest tu zdecydowanie za dużo...

ocenił(a) film na 10
LadyAnarchy

oprócz krwi (która raczej nie jest straszna ze względu na jej różany odcień) film nie jest drastyczny. A film naprawdę polecam bo jest ekstra, zresztą zawsze możesz zasłonić oczy ;D