Film mnie nie urzekł, prawdę mówiąc męczyłem się na nim, z trudem wytrzymałem do końca. Jako musical też wypada bardzo blado. Na uwagę zasługują kreacje aktorów. Ogólnie oceniam na średni, nie wiem czy nawet nie za dużo dałem.
Klimat miasta fajnie ukazany ,niestety to za mało na dobry film. Mam wrażenie ,że reżyser za bardzo skupia się na scenografii ,a za mało na fabule.
To jest nakręcone na podstawie angielskich publikacji prasowych. Można uznać że to adaptacja, więc Burton nie miał wiele do powiedzenia odnośnie fabuły.
Ja również bardzo męczyłem się przy tym filmie i wydaje mi się, że tak wysoka ocena na filmwebie jest zasługą głównie fanów Deppa, Heleny i Burtona. Ode mnie dostał 3/10. Ten film był kompletnie o niczym.
Film świetny,tylko po 1.trzeba lubić musicale(ale nie te typu High school musical) a po drugie trzeba lubić specyficzny klimat Burtona.Mnie się bardzo podobał.
Ten film został napisany na podstawie sztuki teatralnej więc fabuła nie mogła być inna.
Pozdrawiam
No nie do końca, bo ja lubię i Burtona i musicale i co? Problem filmu polega na tym, że wszystkie piosenki są po prostu słabe. A śpiewają cały czas - a można by perełkę z tego zrobić, bo tam gdzie nie śpiewają...
NIe lubie musicali ale ten film jest genialny . być może dzięki roli Johnnego Deppa ;p