Mimo, że nie lubię musicali jestem zachwycona. Wciągnął mnie niesamowicie. Piękna
historia, dobrze opowiedziana. Johnny i Helena zagrali świetnie. Daje 9/10 może trochę
wysoko, ale +1 za scenę finałową. +1 oglądałam od początku do końca i nie przeszkadzało
mi, że to musical, a wręcz przeciwnie.
Piosenki nadawały temu wszystkiemu sens. Musical piękny, wspaniały, zachwycający i taki gothycki <3
film, który ciężko ocenić- momentami zabawny, momentami straszny, momentami obrzydliwy...
do tego gwiazdorska obsada i fantastyczne piosenki
ehhh...
Też nienawidzę musicali i byłam dość dziwnie nastawiona do tego filmu, ale miło mnie zaskoczył. Piosenki super dobra. Szczerze mówiąc, nie wiedziałam że Depp ma taki dobry głos.
I klimat tego filmu... ahh. ;)
dla mnie wyróżniający się film.
bardzo miło go oglądałem i byłem zachwycony choć to musical jest bardzo mroczny i brutalny.
Znajomym się właśnie nie podobał bo za dużo śpiewają.
Troche sceptycznie podchodziłem do filmu ponieważ nie przepadam za musicalami (prostu ich nie oglądam - nie wpadają mi w gust), ale wiedziałem, że jeśli film kręcił Burton i występuje w nim (oczywiście) Depp to na pewno nie może być źle. I faktycznie klimat filmu wspaniały, zdjęcia też jak najlepsze, duet Johnny Depp i Helena Bonham Carter zaje***ty, za muzyke wielki +. Moja Ocena - 8/10 byłoby i wyżej, ale fabuła jest w miare prosta (można było wykorzystać bardziej potencjał filmu) oraz za to że to Musical( ;/ ). Film jak najbardziej polecam wszystkim, którzy szukają "ciekawego filmu" z dobrą obsadą i fantastycznym klimatem