149 miejsc w górę!! Wow!!!!! No no! Już TOP100, ale nie wiadomo jak długo się utrzyma na tak wysokiej pozycji. Oby jak najdłużej :) Pozdrawiam
Nie ogladalam jeszcze tego filmu, ale odnosze wrazenie, ze oceniany jest tylko ze zwgledu na johnnego deppa o kilka ocen w gore :/ Znam wiele filmow, ktore powinny byc w top100 a nie sa
A ja znam mnóstwo takich filmów i nie potrafię zrozumieć np. jakim cudem Top 100 znajduje się... druga część Terminatora :/
Sweeney Todd raczej nie utrzyma swojej pozycji, ale zapewniam Cię, że bardziej zasługuje na bycie w Top 100 niż kilka innych pozycji, które zajmują miejsce na liście innym świetnym filmom...
I Depp na moją recenzję (recenzje masz dwa, trzy tematy niżej) ma wpływ, ale nie tak wielki, żeby podnieść ocenę o parę oczek. Podniosłem o jedno oczko za niego, bo zagrał genialnie i to on głównie tworzy wspaniały klimat tego filmu ;)
Do Safiram - druga część terminatora według mnie powinna być w top 100. A co w Terminatorze jest takiego strasznego że akurat on powinien wylecieć ? Po drugie jest to następny film mojego dzieciństwa i może dlatego nie widzę w nim wad !
Kiciak - jak nie oglądałeś, to po co się wypowiadasz? Film zdecydowanie zasługuje na bycie w TOPie.
Jest b.dobry. Mimo tego poza setką są filmy lepsze, tak więc myślę, że mimo mojej wielkiej sympatii do tego filmu nie utrzyma się on w TOP 100:)
Mi po prostu chodzilo o to, ze wiele osob podnosi ocene temu filmowi tylko i wylacznie ze zwledu na johnnego deppa! Jak bylo z piratami z karaibow- jak byl dzien premiery to mieli juz 200 glosow i srednia powyzej 9!
Ja fanem Depp'a ani Burton'a nigdy nie byłem a film oceniłem 10/10, a ja jednak rzadko daje ocenę najwyższą z możliwych .
Zauważyłam, że nie da sie ocenic tego filmu bezposrednio po wyjsciu z kina, wymaga on pewnego przemyslenia, dlatego tez w koncu moge stwierdzic, ze podobal mi sie bardzo:)