Fabuła brzmi niesamowicie intrygująco, za taki film mógł się zabrać tylko niebanalny reżyser i uczynił to sam Burton! Oczekuję kolejnego majstersztyku Tima.
Zastanawia mnie, czemu jeszcze nie pokazano światu choćby teasera tego filmu, no i dlaczego nie ma jeszcze zdjęć??
Czyżby miała to być nieoczekiwana jak grom z jasnego nieba bomba wizualna trzymana w ścisłej tajemnicy?
Coś mi podpowiada, że tym razem, skoro Burton kręci aktorski musical, to może w końcu posypią się Oscary.
Jedyne, co mnie niepokoi (oczywiście wyłączając niecierpliwe oczekiwanie), to brak udziału Elfmana, jednego z trzech muszkieterów kina, których przy "ST" jest tylko dwóch. Szkoda:-(
Cóż, tu Elfman jest, że tak to ujmę, zbędny, skoro ścieżka dźwiękowa jest gotowa od jakichś 20 lat. :D
To fakt, wyglądają całkiem fajnie, ale nie jestem pewien, czy to są oryginalne zwiastuny. Niewykluczone, że są to podróbki:/ - inaczej chyba FW zamieściłoby je w swoim dziale.
Nie widziałem żadnych zwiastunów na Youtube ale jestem 100% pewny że to fake, gdyby byl prawdziwy to na stronie głównej filmu napewno bylaby możliwosc zobaczenia to samo na imdb.com czy tutaj na filmweb.
Co wiecej kilka zdjęć zostało już swiatu pokazane min. Depp jako Todd, musze przyznac ze przypomina mi Edwarda;D
A co do samego filmu, cóż, Burton+Depp to klasa sama w sobie i gwarancja niezapomnianego filmu, ale Burton+Depp+Rickman to zapowiada Mistrzostwo Świata!.
Plakat jest cool, ja zwracam uwagę na udział Heleny Bonham-Carter w kolejnym projekcie jej męża - o ile często reżyserzy przesadzają w obsadzaniu swoich dam w filmach, o tyle Burton robi to z wyczuciem - bo Carter jest wybitną aktorką.
PS. Johnny wygląda jak maniak:)