...bo jej nie rozumieją. Dla takich ludzi jest tekstowo, to pomaga w interpretacji! Mnie osobiście film podobał się pod każdym względem. Wyjątkowa fabuła, ciekawie nakręcone, szacunek! Moim zdaniem najlepszy owoc pracy Burton'a i Depp'a. Mogę oglądać go bez końca, jeden z moich ulubionych filmów!
Jeśli tak jest, to nie ogląda się musicali, a nie odwrotnie i krytykuje, że się nie podoba.
istnieje szereg innych powodów, dla których obejrzałam ten film, mimo że to musical i uważam, że Burton jak zwykle zrobił kawal dobrej roboty,jednak bez musicalowych wstawek podobałby mi się bardziej. a ten portal jest też między innymi od krytyki, więc jak ci to nie pasuje to nie wiem co tu robi twój profil. jedni lubią, inni nie, a obejrzeć i skrytykować, bądź nie, może każdy.
Przykro mi, że jesteś rozczarowana moim podejściem... A te 'musicalowe wstawki' o których wspomniałaś/eś są podkreśleniem wymowy całego filmu.
tak, wiem, w końcu to ekranizacja musicalu, można też było zrobić z tego 'zwykły' film - to już leżało w gestii reżysera. jakby nie patrzeć to dobrze, że wybrał taką formę, odbiegł od dotychczasowych koncepcji i sama ekranizacja jest pewnie wierniejsza pierwowzorowi. każdy i tak znajdzie tam coś dla siebie.