Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214200
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Nie za młoda??

ocenił(a) film na 10

Hej. :) Mam 14 lat(i żeby nie było nie jestem jakąś obsesyjną fanka Deppa ani żadnego high school...) i chciałabym obejrzeć ten film, bo zaciekawiły mnie recenzje i grają tu fajni aktorzy, ale nie wiem czy to film 'dla mnie'. Nie lubię horrorów (wiem,ze to nie horror,ale podobno dużo krwi). haha. Tzn: nie jestem za młoda? ;P <ale to brzmi> :))

ocenił(a) film na 10
Cecily

Depp podcina gardła dopiero w połowie filmu, i nie jest to zbyt straszne(nie jest to obrzydliwe tak jak w niektórych filmach). Dużo utworów i świetna gra aktorska. Warto. Dobrze się ogląda.

ocenił(a) film na 9
kasiailosice800

Też mam 14 lat i wczoraj obejrzałam ten film. Bardzo mi się podobał, ale przez cały czas zastanawiałam się dlaczego jest on od osiemnastki. :) Owszem Deep podcina tam naprawdę dużo gardeł, ale nie jest to bardziej złe/obrzydliwe/straszne niż to do czego przyzwyczaiły nas już inne filmy.

imperatorka95

Pewno jakiś powód jest i zapewne nie chodzi o widoki jeśli u Tima krew robi raczej sztuczne wrażenie.

ocenił(a) film na 8
Cecily

Ja mam 14 lat, uwielbiam filmy z Deppem i Burtona, nawet nie wpadłam na pomysł "czy nie jestem za młoda" :P

Film nie jest straszny, jest mroczny.
Mi osobiście bardzo się podobał. :)

ocenił(a) film na 6
M_A_G_D_A

naprawdę film jest od osiemnastego roku życia? film jest musicalem, a podcinanie gardeł nie wygląda zbyt realistycznie, bo wyglądać tak nie miało. wydaje mi się że 14 lat to odpowiedni wiek na oglądanie takich filmów.

gsfdfdsa

Na ogół to co wygląda realistycznie n jest nie od 18 a od 15 lat. Tu może chodziło o coś innego?

ocenił(a) film na 10
MorganaBlackcat

Tez mam 14, i bardzo mi sie podobal. Klimat - bardzo mroczny, zwlaszcza w scenie poczatkowej czy koncowej (na samym koncu), albo scena do ktorej Depp spiewa slynne "Epiphany". Troche humoru w stylu Tarantino, nierealistyczna krew (co nie oznacza, ze raz czy dwa sie skwasilem), ale ogolnie genialna muzyka, swietne tempo, klimat...

ocenił(a) film na 10
Cecily

ja mam 15 lat i go oglądałam jest trochę krwi ale myślę ,że możesz obejrzeć

Cecily

moja 11 letnia sis to obejrzała i nie miała żadnych problemów z psychiką ;p

ocenił(a) film na 10
Cecily

a ja 25 i jestem obsesyjna fanką gry Deppa.

Akurat to jest jeden z lepszych aktorów

ocenił(a) film na 10
Marika_8

hehe pocieszyłaś mnie, bo ja 20 i już zaczynałam się zastanawiać czy ze mna coś nie tak, bo też jestem obsesyjną jego fanką, no przede wszystkim jako aktora, ale i ogólnie artysty... mam nadzieję,że w przyszłości będzie więcej okazji usłyszenia jego talentu muzycznego.. a może obejrzenia czegoś spod pędzla? :>

ocenił(a) film na 10
maga89

ja tez mam 15 no i kocham ten film!!!!