Hej. :) Mam 14 lat(i żeby nie było nie jestem jakąś obsesyjną fanka Deppa ani żadnego high school...) i chciałabym obejrzeć ten film, bo zaciekawiły mnie recenzje i grają tu fajni aktorzy, ale nie wiem czy to film 'dla mnie'. Nie lubię horrorów (wiem,ze to nie horror,ale podobno dużo krwi). haha. Tzn: nie jestem za młoda? ;P <ale to brzmi> :))
Depp podcina gardła dopiero w połowie filmu, i nie jest to zbyt straszne(nie jest to obrzydliwe tak jak w niektórych filmach). Dużo utworów i świetna gra aktorska. Warto. Dobrze się ogląda.
Też mam 14 lat i wczoraj obejrzałam ten film. Bardzo mi się podobał, ale przez cały czas zastanawiałam się dlaczego jest on od osiemnastki. :) Owszem Deep podcina tam naprawdę dużo gardeł, ale nie jest to bardziej złe/obrzydliwe/straszne niż to do czego przyzwyczaiły nas już inne filmy.
Pewno jakiś powód jest i zapewne nie chodzi o widoki jeśli u Tima krew robi raczej sztuczne wrażenie.
Ja mam 14 lat, uwielbiam filmy z Deppem i Burtona, nawet nie wpadłam na pomysł "czy nie jestem za młoda" :P
Film nie jest straszny, jest mroczny.
Mi osobiście bardzo się podobał. :)
naprawdę film jest od osiemnastego roku życia? film jest musicalem, a podcinanie gardeł nie wygląda zbyt realistycznie, bo wyglądać tak nie miało. wydaje mi się że 14 lat to odpowiedni wiek na oglądanie takich filmów.
Tez mam 14, i bardzo mi sie podobal. Klimat - bardzo mroczny, zwlaszcza w scenie poczatkowej czy koncowej (na samym koncu), albo scena do ktorej Depp spiewa slynne "Epiphany". Troche humoru w stylu Tarantino, nierealistyczna krew (co nie oznacza, ze raz czy dwa sie skwasilem), ale ogolnie genialna muzyka, swietne tempo, klimat...
a ja 25 i jestem obsesyjna fanką gry Deppa.
Akurat to jest jeden z lepszych aktorów
hehe pocieszyłaś mnie, bo ja 20 i już zaczynałam się zastanawiać czy ze mna coś nie tak, bo też jestem obsesyjną jego fanką, no przede wszystkim jako aktora, ale i ogólnie artysty... mam nadzieję,że w przyszłości będzie więcej okazji usłyszenia jego talentu muzycznego.. a może obejrzenia czegoś spod pędzla? :>