TYLKO DLA OSÓB KOCHAJĄCYCH MUSIACALE DLA OSÓB KTÓRE ZA NIMI NIE PRZEPADAJĄ TO TOTALNA PORAŻKA JA OSOBIŚCIE WYŁĄCZYŁAM FILM W 18 MINUCIE NIE MOGŁAM TEGO OGLĄDAĆ ANI SŁUCHAĆ JOHNNEGO DEPPA NIEZLE SIE STARALI POPRAWIAC MU GŁOS ALE NIC Z TEGO NIE WYSZLO
Odwrotnie osoby kochające filmy muzyczne nie przepadają za tym filmem. Film jest naprawdę świetny,fakt że trzeba przejść przez wrota piekieł, ale naprawdę warto. Nikt Deppowi głosu nie chciał poprawiać, było jak miało być- taka fantazja reżysera. Fakt film bardzo kontrowersyjny i oto mniej więcej chodziło. Dodam że Tim Burton chyba nie za bardzo lubi taki gatunek muzyki co widać słychać i czuć. Ale dla mnie rewelacja właśnie z powodu takiego absurdalnego połączenia. Jeżeli Ci się nie podoba to zrobiłaś to co było najwłaściwsze dla Ciebie..:)))
Nieprawda.. właśnie ja zauwazyłam że dzięki temu filmowi osoby przekonały się do musicali, ja też za musicalami jakoś nigdy nie przepadałam a film spodobał mi się bardzo.
A Johnny Depp bardzo dobrze sobie radził ze śpiewaniem i powiem ci że w każdej kolejnej piosence wychodziło mu to coraz lepiej więc może warto było zobaczyć film do końca.. ;)
witam moze rzeczywiscie zle zrobilam moglam obejrzeć do konca ale jednak nie wytrwalam:) no coż kazdy ma inny gust pozdrawiam serdecznie fanow burtona bo uwazam ze jest doskonalym rezyserem
no tak, nie każdemu musi się podobać ;) ale jeśli wiesz że nie lubisz tego typu filmów i już na początku cię tak bardzo odepchnął no to nie oglądaj, jednak żeby oceniać film to trzeba obejżeć go jednak troszkę dłużej.. ;)
To akurat jest świetne bo zrobiłaś to co czułaś i to jest najważniejsze. Przecież nie można się zmuszać do robienia czegoś wbrew sobie.:))) Dzięki za pozdrowienia Tim jest świetny i wie w jaki sposób poruszyć czułe punkty u widza.
Niestety, ale się z Tobą zgodzę. Mnie również ten film ani trochę nie przypadł do gustu. Nie chcę negować opinii innych, ale masz rację. Tragedia...
A ja właśnie nie lubię miusicali a Sweeney Todd cholernie mi się
spodobał. Aktorzy grają świetnie, może nie jestem znawcą ale śpiew Deppa
mocno wpadł mi do ucha(w sensie pozytywnym). Bardzo mi się spodobał
wykreowany klimat tego szarego i brudnego Londynu.
Ciekawe o z tego co wiem to Tim Burton tez nie lubi takich filmów muzycznych. Dobre bo dla mnie to rewelacja. Piszę to już kolejny raz.
Fakt że Depp śpiewa dobrze ale nie oto chodzi tylko tak naprawdę śpiew to wibracja i może się ona podobać lub nie tylko dlatego że odpowiada na nasze własne drgania. Jak nam to pasuje nie ważne jest wtedy czy ktoś fałszuje czy nie . Zapraszam do poczytania innych tematów o muzyce
http://www.filmweb.pl/topic/1054264/Konstruktywna+dyskusja+o+muzyce.html
Pokochałem ten film... Po pierwszym seansie dałem mu 8... Po bodajże 4 wrzuciłem 9 - po kilku kolejnych stoi 10. Cudowny film, idealnie trafił w moj gust.
PS. moj kumpel Arek właśnie - po pijaku - wystawił filmowi ocenę. Była to ocena nr 10000 :))
Pozdrawiam.
Ja wcześniej musicali nienawidziłam. Teraz nawet lubię :)
A to chyba z resztą chyba normalne, że jak ktoś nie lubi tego typu filmów, to taki musical się nie spodoba. Z resztą i tak pewnie nikt nie zrozumie o co mi chodzi ;) To tak jakbym na siłę chciała się przekonać do typu filmu którego nie lubię :/
A poza tym staraj się nie pisać wszystkiego dużymi literami, bo tak dużo gorzej się czyta ;) tak na przyszłość ;p
Niestety muszę się zgodzić z tym komentarzem w dużej mierze. Ja nie przepadam za musicalami, więc w pełni tego filmu docenić nie mogę. Doceniam klimat filmu. Sama historia dość obrzydliwa momentami, ale może być. Ogólnie jednak czegoś mi tu brakuje, a czegoś jest za dużo. Troszkę przerysowany film.
nie lubisz musicali to ich nie oglądaj i nie wypowiadaj się na ich temat ;-) jeśli się nie znasz = nie odzywaj się. Bardzo proszę ;-) a bardzo dobrze, że chcieli poprawić głos, ponieważ raczej nie ma tak dobrego i odpowiadajągo roli aktora, który jeszcze musi fenomenalnie śpiewać! Ciesz się, bo specjalnie dla Twoich uszu poprawili jego głos ;-) aktorzy to tylko ludzie, Ludzie!
nie lubisz musicali to ich nie oglądaj i nie wypowiadaj się na ich temat ;-) jeśli się nie znasz = nie odzywaj się. Bardzo proszę ;-) a bardzo dobrze, że chcieli poprawić głos, ponieważ raczej nie ma tak dobrego i odpowiadajągo roli aktora, który jeszcze musi fenomenalnie śpiewać! Ciesz się, bo specjalnie dla Twoich uszu poprawili jego głos ;-) aktorzy to tylko ludzie, Ludzie!
po prostu spodziewałam się czegoś lepszego od Burtona oglądałam wszystkie jego filmy tego filmu jednak nie byłam w stanie obejrzeć do końca aktorzy to ludzie ale zarabiają tyle kasy że tak naprawdę niektórzy uważają się za nadludzi w takim układzie powinni czynić cuda:)
Skąd Ci przyszło do głowy,że ktoś Deppowi głos poprawiał?
Burtonowi w konkretnym celu zatrudnił naturalne, nie szkolone głosy. Chociażby fałsze, które się gdzie nie gdzie pojawiają świadczą o tym, że nie wiele tam było kombinowane przy miksie.
Ale fakt, jak ktoś nie lubi musicali, to trudno się dziwić, żeby zdzierżył ten film. Ja do takich, na szczęście nie należę, ale szanuję inne gusta.
SŁYSZAŁAM O TYM ŻE MU POPRAWIALI GŁOS W JAKIMŚ PROGRAMIE FILMOWYM W TV DZIĘKUJĘ ZA USZANOWANIE MOJEGO ZDANIA I POZDRAWIAM
Pavarottiemu też "poprawiali" głos jak nagrywał swoje albumy, tak samo jak innym wokalistom i w ogóle muzykom. Tak to wygląda jak się nagrywa, zresztą sama też kiedyś brałam udział w nagraniu. Tam są tylko czyszczone pewne rzeczy, co nie oznacza że całkowicie ulepszają kogoś - no chyba że to jest Mandaryna:)
Depp zaśpiewał tak jak zaśpiewał i nikt go tam specjalnie nie ulepszał - widziałam wywiad z samym kompozytorem na ten temat, a to akurat traktuje serio.
"TYLKO DLA OSÓB KOCHAJĄCYCH MUSIACALE"
Nie znoszę musicali ale jestem fanem twórczości Burtona.I właśnie dlatego przyjrzałem się uważniej temu filmowi.I mogę cię oświecić nie masz racji w tym co napisałeś wystawiłem dziesiątkę i stworzyłem temat na moim blogu o tymże filmie.Nie mogłeś słuchać Deppa wiedziałeś na co się piszesz więc po co to.
Po pierwsze jestem kobietą po drugie to jest moje zdanie nie musisz się z nim zgadzać cieszę się że Tobie się podobał po trzecie zajrzyj do moich ulubionych filmów to zobaczysz jakie filmy oceniam na 10 pozdrawiam
Ja uwielbiam ten film, głos Johnnego mi się bardzo podobał, piosenek do tej pory słucham z przyjemnością i lubie Tima Burtona. Ale głosy nie tylko tutaj są podzielone, wśród moich znajomych jest tak samo jednym się podobał innym wcale. Obejrzałam ten film wiele razy i coś czuje, że prędko mi się nie znudzi ;)
Dokładnie, film albo się bardzo podoba ale wcale.. to samo wśród moich znajomych :)
Jak dla mnie forma musicalu nie była niczym złym - nastawiłam się na to przed oglądaniem a i tak bardzo mile mnie zaskoczył w końcowym efekcie.
Nie jestem się w stanie zgodzić z autorem recenzji jakoby właśnie ta musicalowa otoczka zniszczyła cały efekt - nie jestem sobie w stanie wyobrazić Sweeney Todda jako zwykłego filmu, nie byłoby w nim niczego urzekającego - jedynie mroczność, demoniczność, morderstwa...
To właśnie musical dodaje mu tego artystycznego smaczku.
8/10 :)
Mam alergie na wszelki śpiew czy taniec w filmie. Nie znoszę musicali, a Burton jest moim ulubionym reżyserem. Po obejrzeniu tego filmu nic się nie zmieniło: dalej nie cierpię musicali i dalej cenię Burtona;)
Całe to śpiewanie "Sweeney Todd" rekompensuje swoim mrocznym, groteskowym klimatem. Jak dla mnie 8/10.