PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213848
6,1 57 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Która piosenka z filmu najbardziej Wam się podobała? Moją ulubioną jest "A Little Priest", ciągle ją nucę :D

ocenił(a) film na 10
Constantiza

''The worst pies in London'' teraz mam na nią szał ^^

ocenił(a) film na 8
Dark__Lady__

ja bardzo lubię Epiphany :)
zresztą.. wszystkie są świetne.

ocenił(a) film na 9
Constantiza

Pretty Women
Epiphany
A Little Priest
Te trzy uwielbiam najbardziej :D:D:D:D Co wcale nie oznacza, że reszty nie lubię :D:D:D Cały soundtrack mi się strasznie podoba :D:D:D

użytkownik usunięty
Karola

Epiphany
The contest
No place like londyn
:D:D:D
kocham!:D

ocenił(a) film na 9

epiphany
by the sea
the contest
my friends
i finałowe "Just keep living it, really living it"^^

kamilakamila

hmm lubie w sumie wszystkie ale chyba "A Little Priest" najbardziej

ocenił(a) film na 10
Constantiza

Wszystkie, ale Joana, Epiphany i Worst pies in London najbardziej:)

ocenił(a) film na 8
angelica

"Johanna" ale ta druga jest zajebista.
A poza tym "Pretty woman", "Epiphany", "A little priest", "No place like London", "Poor thing", "Wait" i "Not while I'm around"

Ja przestałam słuchać, żeby mi się nie przeżarła, ale już mnie strasznie ciągnie :P

ocenił(a) film na 8
Constantiza

Johanna w wykonaniu zarówno samego Jamiego jak i w trio (jednak wersja Jamiego najlepiej mi się podoba) oraz No place like London no i The little Priest.Te trzy najbardziej przypadły mi do gustu.

ocenił(a) film na 10
Constantiza

Jak dla mnie Epiphany i No Place like London. Troszkę pociąga mnie Pretty women.

ocenił(a) film na 10
Szucia

"Not while I'm around" :) to moja ulubiona

ocenił(a) film na 8
Constantiza

"No place like London", bo była inna niż większość musicalowych piosenek.
"Johanna" była tragiczniejsza niż Gosia Andrzejewicz. miałam ochotę walić głową w ścianę za każdym razem, kiedy ktoś to śpiewał.

spider_cider

Według mnie najlepsza była "My friends"
Dość ciekawe "A little priest" i "By the sea"
Podobało mi sie również "Epiphany"

"Johanna" śpiewana przez Anthony'ego faktycznie wypadła nie bardzo, ale to chyba miało tak być, tzn. pokazać, ze on jest taki niewinny itd.
Ale część śpiewana przez Todda była ciekawsza, choćby przez zestawienie jej ze scenami podrzynania gardeł klientom...

mrs_t

Zapomniałam o "No place like London", też dobra, wprowadza w klimat filmu.

ocenił(a) film na 10
mrs_t

Moimi ulubionymi sa "No place like London", "By The Sea", "A Little Priest" i "Epiphany" :) Ale kazda ma w sobie cos, co wywoluje zainteresowanie :)

ocenił(a) film na 9
Astartte

Ja uwielbiam piosenkę "Wait" :)

nie za krótki! :

ocenił(a) film na 10
Constantiza

Hm, ja mam kilka.
fragment "There was a barber and his wife ... " - zarąbiste.
"My Friends" takie romantyczne w pewnym sensie.
"Johanna" ale cz. w której śpiewa Sweeney.
"A litte priest" - takie wesołe :D
"Pretty Woman"
"Epiphany"
i "By the Sea" chociaż wolę oglądać ten fragment filmu niż słuchać piosenki, bo gra aktorów jest wręcz świetna.
A i w utworze końcowym kiedy Sweeney śpiewa równocześnie z panią Lovett.

ocenił(a) film na 10
enigmatique92

Najlepsze piosenki to "Epiphany","A litte priest","My Friends","Johanna" ale ta w której śpiewa Depp,"By the Sea"

ocenił(a) film na 9
Constantiza

Epiphany
A little priest
By the sea
Joahnna (śpiewana razem przez Sweeney'ego i Anthony'ego)
Pretty women
reszta też bardzo fajna ;)

użytkownik usunięty
Lucy_in_the_Sky_with_Dia

Pirelli's Miracle Elixer
My friends
By the sea

Constantiza

w całym filmie tylko jedna piosenka nie jest absolutnie genialna: ta w wykonaniu Johanny.
głos Heleny, np. w By The Sea, akcenty muzyczne, np. w The Worst Pies in London - powalają.
głos Deppa w Johannie, tudzież w Pretty Woman, powala.
nawet Tobby, chociażby w Elixirze Pirelli'ego, świetnie śpiewa.

wszystko ma swój klimat, budzi wspomnienia z filmu. i dlatego słucham tego soundtracka na okrągło. dosłownie.

ocenił(a) film na 10
between_the_noise

witaj w klubie ja też mam obsesję, chociaż filmu to nie oglądałam, jestem więc dowodem na to że soundtrack, jeśli jest dobry, podoba sie nawet temu, kto nie oglądał filmu:D
a piosenki?
1. ,,Epiphany'' i ,,A Little Priest'' umiem je na pamięć:P
2. ,,Joanna'' Sweenyego oczywiście:D ( bo anthony troche wyje)
3. ,,No Place Like London'' takie nastrojowe
A pozatym to całego soundtracka słucham niemal 24 godz. na dobę xD

ocenił(a) film na 9
Constantiza

Obecnie mam szał na 'A Little Priest';)
ale oprócz tego to 'By the Sea', 'Epiphany', 'Wait', 'No Place like London', 'Worst Pies in London', 'Poor Thing'.

Chociaż 'My Friends', 'The Contest' Saschy Barona Cohena czy 'Pirelli's Miracle Elixir' w świetnym wykonaniu młodego Sandersa śą równie dobre.

Lub 'Alms, Alms!' - piosenka Żebraczki (żeby nie spoilerować.. ^^) - Świetne! Szkoda, że nie było całości w filmie.

Mniej chwytliwe dla mnie: Johanna samego Anthony'ego, piosenka Johanny (choć nie powiem, ładny głos), i 'Ladies in their Sensitivities'.

Ale... jak zaczynam słuchać OST, to leci cały bez wyjątku. Już nie mogłabym zliczyć, ile razy od grudnia przesłuchałam całość:))

ocenił(a) film na 9
Constantiza

ja lubię tę którą johnny śpiewa do brzytw :D nie znam tytułu :) Fajnie mu wychodzi tez ta "there was a barber and his wife... and she was beautifull,"

ocenił(a) film na 10
AnnBennington

ta piosenka którą Johny śpiewa do brzytw to ,,My Friends''

ocenił(a) film na 10
Constantiza

1.The Worst Pies In London
2.Pirelli's Miracle Elixir

i wiele innych ^^

geisha_89

Epiphany i My friends!!!!!!

Constantiza

Moją ulubioną jest zdecydowanie "No place like London"
There was a barber and his wife (...) - rozpływam się przy tej piosence... :)

ginger88

"Pretty women"- Johnny ma tam absolutnie genialny głos, genialnie gra i całość jest genialna. Zawsze wracam do niej jak oglądam film. Oczwiście "Epiphany"- tu znowuż Johnny z rockowym zacięciem ;)
"The worst pies in London"- niezastąpiona Helenka ;). Niech mi któraś nie-profesjonalistka zaśpiewa tą piosenkę czysto i jeszcze tak wyciągnie na refrenie. Fenomenalne (jak na osobę, która nigdy nie śpiewała zawodowo).

To trzy najlepsze dla mnie. Ale "Johanna" oczywiście w wykonaniu całego trio, albo Pirelli's miracle elixir (dobrze napisałam?) też są świetne. W sumie mogłabym wymienić wszystkie...ale tamte trzy najbardziej zapadły mi w pamięć.

ocenił(a) film na 8
Constantiza

Oczywiście wszystkie są świetne, mam nawet w telefonie cała płyte:)
a więc:
1.Johanna
2.My Friends
3.Green Finch and l... ulubiona mojej córki(4lat)
wszystkie uwielbiam:)

ocenił(a) film na 10
vipmonika

Lucy prze bosko zaśpiewała alms! Alms! Trzeba być na serio profesjonalistą, że zaśpiewać jak psychiczna a przy tym nie fałszować- ukłon w jej stronę. A Little priest, by the sea słucha się bardzo miło, nigdy bym nie pomyślała że są z filmu o podrzynaniu gardełek( nie mówię oczywiście o tekście ,,a little priest" tylko o melodii) :D Piosenka Johanna w wykonaniu młodzika- przymulasta. Coś mi się działo, jak on śpiewał ,,w jej żółtych włosach".My friends i barber and hes wife mają klimat jak nic. I jeszcze muszę pochwalić Deppa i Helenke!! Śpiewali pięknie, zresztą uwielbiam ich duet w filmach. :)

Constantiza

Trudno wybrać jedną najlepszą. Ale wśród najlepszych są: "My Friends","A Little Priest", "The Worst Pies In London", "Wait", "Epiphany", "By The Sea", "Not While I'm Around".
No i "God, That's Good!" za boskie "Bless my eyes! Fresh supplies!" :D

ocenił(a) film na 10
Evarini

Mi się najbardziej podoba piosenka "My friends" - Depp ma na prawdę piękny głos (jakoś nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi - wstyd X), a wraz z Heleną tworzą dobrany duet.

ocenił(a) film na 9
alcia1000

Moje ulubione to 'Epiphany', 'A Little Priest', 'My Friends' i 'Pretty Woman'. W tym ostatnim jestem zachwycona duetem Depp i Rickman. Oboje mają niesamowity i charakterystyczny głos.
Zaś 'Johanna' wręcz mnie skręca. Sama piosenka nie jest najgorsza, jednak pozostałe utwory wyraźnie podniosły poprzeczkę, a ta im nie dorównuje. Jednakże słucham tego w kółko - przewijam sobie do dwóch fragmentów, gdzie śpiewa Helena. Tak samo, jak w 'Alms Alms'. Samą rolę Pani Lovett uwielbiam, a Helena wykonała ją wyśmienicie. I nawet w tych piosenkach słychać wyraźną nutę szaleństwa. Za to te dwie ostatnie wymienione piosenki lubię xD

Falka69

Najlepsza piosenka to oczywiście 'Pretty Woman' w wykonaniu A.Rickmana:)

ocenił(a) film na 9
kwiat

Ja najbardziej lubię "A Little Priest", a poza tym to "Epiphany", "Pretty Women", "The Worst Pies In London", "By The Sea". Wogóle wszystkie piosenki są świetne;)

Foxi_2

My Friend, Johanna(pierwsza i droga), No place like London, Własciwie to wszystkie piosenki mi sie podobaly oprocz tych spiewanych przez tego "Tobyego" i Sasche

ocenił(a) film na 10
punkie_xd

Nie wiecie przypadkiem jaki jest tytuł piosenki , którą Sweeney śpiewa na zwiastunie ?
Jeśli ktoś wie , to bardzo proszę o podanie tytułu.

pzdr. :D

ocenił(a) film na 10
gugugg

Ja kocham "A Little Priest".
Jeszcze... 'My frends', "Pretty Women" i "The Worst Pies In London". Wszystkie są cudowne!

ocenił(a) film na 10
x3_Carlisle

A ta ze zwiastunu to chyba Ephinany [ ?? ]

x3_Carlisle

Hmm wszystkie są cudowne, ale mnie najbardziej zapadły w pamięć
"My friends" i "Pretty woman" ;)

ocenił(a) film na 9
Constantiza

Mi najbardziej podobała się "My friends". A najbardziej uśmiałem się przy tym fragmencie "Pirelli's Miracle Elixir":

-What is this?
-Smells like piss
-Looks like piss
-This is piss, piss with ink

Genialne :D

ocenił(a) film na 5
Constantiza

Jak któraś może podobać się najbardziej, skoro wszystkie są takie same?

ocenił(a) film na 8
Constantiza

Już przy oglądaniu filmu dla mnie wyróżniała się wyjątkowo była to : My Friends

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
panny_lane

Najbardziej "Pretty Women" i "Epiphany". Fajne też jest "No Place Like London", "Pirelli's Miracle Elixir" i "The Contest". Przy tych z udziałem Sashy nieźle się uśmiałam:)

Wszystkie są świetne (cały soundtrack mam zawsze pod ręką w moim telefonie :D), ale Pretty Women, Epiphany i My Friends najczęściej chodzą mi po głowie ;)).

ocenił(a) film na 10
Constantiza

w sumie to wszystkie są świetne.
oprócz ' Johanna' - denerwuje mnie jego wyjący głos.

ocenił(a) film na 9
FOXXlife

Film naprawdę świetny. Według mnie najlepszy soundtrack z tego filmu to My Friends :) Podobało mi się to z jaką czułością przemawiał do tych brzytew. ^^

Constantiza

Poor thin i My Friends.