PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213775
6,0 50 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Ten film naprawdę jest dozwolony od 18 lat?

ocenił(a) film na 8
sml

No, niestety. Muszę zobaczyć ten film, dlatego zaciągnę moją mamę do kina :D Niby tam tak nie patrzą na wiek, i wpuszczają, ale wolę nie ryzykować. Trafi się jakiś nieugięty i nici z filmu.

A swoja drogą to co w tym filmie takiego strasznego. Tylko brzytwa i trochę (sztucznej, jak cholera ;)) krwi ;D

ocenił(a) film na 8
donis

No właśnie. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego to jest od 18 lat.

użytkownik usunięty
sml

A co za problem? Prosisz kogoś, by ci kupi ł bilet, jeszcze nogdy mi nie odmówili.

ocenił(a) film na 9

ja wlasnie tak chce zrobić. MUSZA MNIE TAM WPUSCIC ;P ale mam nadzieje ze w poznaniu są zyczliwi ludzie przy kasach

kamilakamila

Mnie kiedyś babka nie chciała wpuścić na film od 15 (nigdy w życiu). a brakowało mi dwóch tygodni... wiec różne elementy sie trafiają ;)

Anagda

mnie jedna opieprzyła za brak legitymacji na film bez ograniczenia!!!! :-/

Majus_5

Pewnie prosiłaś o bilet ulgowy xD

Dimensh

W kinie w moim mieście (Częstochowa, Kino CinemaCity Wolność) jest tak, że wpuszczają na filmy od lat 18, ale na salę musi cię wprowadzić rodzic. A potem rodzic sobie idzie, a ty siedzisz i oglądasz.

ocenił(a) film na 10
nooooooooooooo

No dokładnie u mnie w Szczecinie w kinie Multikino jest tak samo, że na sale może cię wprowadzić osoba pełnoletnia czyli rodzic, albo jakiś inny opiekun, a póniej wychodzi i sobie sama film oglądasz lol :P

4all =**

BK_201

A wiesz co jest najgorsze w Szczecińskim Multikinie, że "szajz" nie puści "Sweeney"! Jeżeli jest od osiemnsatu lat to sobie z internetu ściągnę...

dreamer_16

Można już ściągnąć z forów ten film więc jak nie może się doczekać albo boi,że go nie wpuszczą to niech sobie poszuka go w necie...

sml

Nie dość że premiera jest 3 miesiące od nowojorskiej to jeszcze mnie prawnie nie wpuszczą?
Pójdą z siostra xD

ocenił(a) film na 8
zuzins

ja pójde z kuzynem i ci w obsłudzie mogą mi possać. xPPPPPP u mnie w mieście nie ma kina wiec dojeżdżam do Katowic. tam kin pod dostatkiem ktoreś napewno puści Sweeneya. <333333

ocenił(a) film na 10
Kadanada_Hadness

Pozostaje się modlić, żeby wprowadzili ograniczenie od 16, tak jak w Irlandii. Może skoro tam jest dużo Polaków to i wyjdą z założenia, że u nas też mogą nieco obniżyć pułap wiekowy=)

sml

Tak. Cudownie po prostu.
Obawiam się, że mnie nie wpuszczą.
Jeszcze problem z rodzicami wciąż pozostaje aktualny. Jak nie wpuszczą to przeboleję. Jest internet. Albo po prostu z ojcem porozmawiam na ten temat. Będzie prościej..

ocenił(a) film na 9
Kaliope

W USA ma kategorię wiekową R (for graphic bloody violence)czyli(R= under 17 requires accompanying parent or adult guardian) więc może jest szansa, że w PL będzie od 16? :D nie dostał typowo dla dorosłych, czyli NC-17, ehhh

Brakuje mi paru miesięcy do 18-stki, ale nie zamierzam sie poddać, najwyżej z kims pójdę.

ocenił(a) film na 8
Acer

Film jest krwawy, takiego rozlewu krwi nie było w żadnym filmie Burtona! Ale uważam, że to byłoby trochę nie fair, gdyby ten film był dozwolony u nas od lat 18, podczas gdy granica wiekowa Pachnidła (według mnie brutalniejszego filmu)wynosi 15 lat.

sml

Nie no czemu od 18? ;/
Uważam, że ograniczenie wiekowe w ogóle jest bez sensu... jak ktoś chce to i tak zobaczy film nawet jeśli nie skończył 18 lat...
u nas w Cinema City w Toruniu często się trafiają nieugięci ludzie :/ Najlepsza metoda to znaleźć sobie jakiegoś opiekuna xD już kilka razy miałam taką sytuację, że podeszłam do faceta i się spytałam czy będzie moim opiekunem xD

alchemicznaaa

Pozostały tylko dwa lata do osiemnastki, a we wrocławskich Multikinach skrupulatnie pilnują limitów wieku.
A jak się wygląda tak jak ja, czyli jak wyrośnięta dwunastolatka, sytuacja nie przedstawia się wesoło.

Nuria

Spróbuj w Heliosie na Kazimierza. Ja raz na seans od 15 wprowadziłam 11 latki mimo iż sama wówczas 14 miałam. Pani tylko spojrzała, spytała czy wszystkie mamy po 15 lat "Tak" i nas wpuściła. Nie wiem jak to będzie tym razem ale się spróbuje.

sml

Ja tam mam 14 lat i go oglądałam, ale na kompie i po angielsku xD

ocenił(a) film na 7
sml

nie rozumiem dlaczego od 18. nawet nie jest oznaczony jako horror. mam 15 i bardzo mi zalezy aby go obejzec tylko jak :(( ??? w necie do sciagniecia znalazlam tylko 1 wresje po francusku :/// takze nie sciagam bo nie umialabym dopasowac napisów. :/// ;(

pau886

To trochę irytujące.... Ostatnia część 'Halloween' była od 15 lat, a była to niezła siekanka... ;/ Ja mialam nadzieje że będzie chociaż od 16 lat ( mam właśnie tyle)..

ocenił(a) film na 9
Progresywna

Nawet na was nie zerkną, jak ktoś wygląda na więcej niż 13 nie sprawdzą wieku... Takie wspaniałe zasady panują w naszym kraju

ocenił(a) film na 8
sml

A ja się nie muszę martwić, bo wiek 18 lat już dawno mi przeminął...

ABEL

Ja mam 14 lat więc:
- Idę z mamą
- Buty na obcasie obowiązkowe
- Widoczny make-up
- a jak się będą pytali to mam 16 i pół roku

MUSI ZADZIAŁAĆ!!!

sml

dlaczego od 18? Podrzynanie gardeł i robienie ciasta z ofiar to nie jest obrazek dla dzieci ^^

Anadriela

jak mnie wkurzają te Wasze "głupie tematy" Teraz przez cały czas bęziecie się podniecać, że film jest od 18, a nie od 15 czy 12... Żałosne...

ocenił(a) film na 8
x_y_z

Kaśka ma rację... ludzie, dramatyzujecie.
U nas w kinie wystarczy telefoniczna zgoda rodzica albo ktoś pełnoletni z kim się idzie na seans... z resztą, kombinujecie, jakbyście miały iść do klubu z selekcją.