Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214204
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Bardzo dobra gra i zdjęcia. Jednak forma musicalu jakoś do mnie nie trafia. Jak dla mnie jedyny film Burtona z którym miałem problem (w sensie obejrzec za pierwszym razem do końca). P.S. Czekamy na Alice in Wonderland oczywiście:)

ocenił(a) film na 7
Mam dokładnie te same odczucia. Film świetny jako makabreska, ale piosenki były męczące. Oczywiście Depp jak zwykle najwyższy poziom. Te spojrzenie przez szybkę od pieca... mistrzostwo:)

ocenił(a) film na 7
acidfreak

ja mam wyjatkowo male "ale" do deppa,a mianowicie nie powinien wedlug mnie spiewac. podpisuje sie pod opinia,ze forma musicalu okazala sie kleska w tym wypadku. tim burton bardzo czesto wspolpracuje przy muzyce do swoich filmow z dannym elfmanem, zastanawia mnie,dlaczego tym razem tak sie nie stalo. ich wspolpraca zawsze wychodzila filmom burtona na dobre. moze dla tego,ze tutaj trzeba bylo opracowywac istniejace juz kompozycje...kto wie. podsumowujac-rowniez mialam problem z polubieniem tego filmu

Ja natomiast już na wstępie nastawiłam się na musical i przyniosło to dobry efekt :) Nie dość, że film bardzo mi się podobał, to jeszcze wpadły mi w ucho melodie śpiewane przez bohaterów :D
Film oceniam jako bardzo dobry, wg mnie Burton podołał zadaniu w 100% i nie jestem w stanie zgodzić się z recenzją pana Marcina P...
Jak się lubi Burtona to lubi się go w każdej formie :)
Pozdr.