Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214198
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Wspaniały film!!

ocenił(a) film na 8

Krwawe sceny + przepiękna muzyka i ujęcia tworzą niepowtarzalny groteskowy klimat. Do tego styl Burtona i profesjonalna gra aktorska... dawno nie widziałem tak dobrego filmu 11/10

ocenił(a) film na 9
Ush

Zgadzam się w 100% :)

ocenił(a) film na 10
Ush

Film jest naprawdę niesamowity. Muzyka, stroje, scenografia, charakteryzacja - wszystko dopracowane. Mam jedynie wyrzuty do tej "keczupowatej" krwi, ale to jednak Burton :D

Projsen

No krew jest przedziwna ;) Tarantino mógł mu doradzić, jak lepiej zrobić krew :D Ale najlepszy klimat w filmie, jaki widziałem. Dlatego ode mnie 9

darek12322

Hmm bardzo ciekawy film . Może zacznę od wspaniałej gry aktorskiej Deppa oraz Heleny Carter tworzą super duet ( zgodzi ktoś się ze mną :) ? ) Film posiada rewelacyjny klimat oraz świetną muzykę !

Początek rewelacyjny potem już było troszkę gorzej ( przynudzał w niektórych momentach oraz noo troszkę za DUŻO tych śpiewów ale to Musical ) Mimo iż nie przepadam za Musicalami to film mi się spodobał jednak zdecydowanie zabrakło mi w nim najbardziej troszkę szybszej akcji ...

Podsumowując film jest dobry ale jak wcześniej napisałem czegoś mi w nim brakowało . Moja ocena 7/10 dzięki i pozdrawiam tych którzy to czytają :) !