film przypadł mi do gustu przede wszystkim ze względu na muzykę i charakteryzację, bardzo nastrojowy film, troszeczkę groteskowy i przerysowany momentami, ale to przecież cały Burton.
dobry film chociaż momentami bardzo nienaturalny biorąc na przykładzie krew tryskająca z szyi, która miała nie zbyt "krwisty" kolor.
Mimo wszystko film mnie sie bardzo podobal, ma swoj klimat :)
taaa... krew rzeczywiście była bardzo nienaturalna, ale był to z pewnością zamierzony efekt , jak już wcześniej powiedziałam, to cały Burton- dosyć specyficzny reżyser, baa artysta:)
w ,,Edwardzie Nożycorękim " krew też ma zbyt jasny kolor. Właśnie to nie podoba mi się w filmach Burtona.
Ale to i tak nie zmienia faktu , że ,,Sweeney Todd ... " jest świetnym filmem.
Mi też się bardzo podobał. Postacie przerysowane, groteskowe ekstra. Chociaz za musicalami nie przepadam ten jest rewelacyjny. Ta ponura atmosfera wszędzie :)) zwróciliscie uwage ze wszystkie postacie były trupiobiałe oprocz johanny i tego młodego żeglarza czy mnie wzrok mylil ? Jasna krew śwetna :D
no film super extra. mój ulubiony od tima burtona. i rzeczywiście nikt nie przesadził z opaleniznom.
no ale jak każdy film ma dziwne momenty i rekwizyty
jak krew w kolorze żelków haribo
albo nieśmiertelny turpin na końcu
ALE OGÓLNIE JEST COOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!