PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191945}

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 213848
6,1 57 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Siemka;D
wczoraj oglądałam ten film tyle że nie cały tylko do momentu
gdy todd stworzył to krzesło
i mógłby mi ktoś powiedzie co się dzieje późnienj podobno umiera ale w jaki sposób??
Co się dzieje z jego cóką??Albo z panią Lovett
i tym chłopakiem co podkochiwała się w Joannie
Bardzo proszę o odpowiedź:))

ocenił(a) film na 9
nata2

To streszczenie czy odpowiedzenie tylko na pytania? ;) Spoilery, oczywiście.
W każdym razie sam koniec jest taki: Anthony uwalnia Johannę z zakładu dla obłąkanych, dzięki podaniu się za perukarza. Wracają do domu/pokoju/zakłada Todda. Anthony biegnie, żeby załatwić dla niego i Johanny powóz, dzięki którym wyjadą. Johanna, słysząc nadchodzącą postać, chowa się w kufrze. Tą postacią (o ile pamięć mnie nie myli) była żebraczka z ulicy, którą pewnie kojarzysz. Wtedy przychodzi Todd i zabija ją, gdy ta pyta go, czy go przypadkiem nie zna. Pojawia się wtedy sędzia Turpin, który przybywa zawiadomiony przez Todda, że pojawi się u niego Johanna. Oznajmuje Turpinowi, że to on jest Benjaminem Barkerem i zabija go. Odkrywa także Johannę w kufrze, ale jej nie zabija. Słysząc krzyki pani Lovett, zbiega do piwnicy, do której zrzucane były zwłoki. Tam szukają poprzednio zamkniętego Tobby'ego przez panią Lovett (w celu zabicia go, jako że chciał donieść policji o poczynaniach Todda), ale go nie znajdują. Postanawiają spalić zwłoki żebraczki, sędziego i jeszcze tego pomocnika sędziego (nie wiem, jak mu było :D). Wtedy Todd zorientował się, że zabita żebraczka to Lucy, jego żona. Zarzuca pani Lovett, że go okłamała. Ta twierdzi, że to dla jego dobra i że go kocha. Oboje śpiewają i tańczą, następne Todd wrzuca panią Lovett do otwartego pieca. Później Todd trzyma na rękach Lucy i słyszy Tobby'ego, który wychodzi z ukrycia. Nie reaguje, gdy Tobby bierze leżącą na ziemi brzytwę i podcina gardło Toddowi. Tyle ;)

ocenił(a) film na 9
catherinevictoire

Przepraszam za błąd. Nie jestem pewna do końca jednej rzeczy. Chyba to było tak: pani Lovett zamyka Tobby'ego i idzie na górę. Rozmawia z Toddem. Pojawia się ten pomocnik sędziego Turpina. Todd zaprasza go na golenie i zabija go. Tobby widzi, jak jego zwłoki wlatują do piwnicy, przez otwór w podłodze Todda. I wtedy się ukrywa. Później dopiero pani Lovett i Todd schodzą do piwnicy i szukają chłopca, żeby go zabić. W tym czasie Johanna i Anthony są w pokoju Todda. Anthony idzie, Johanna kryje się w kufrze. Gdy nie znaleźli Tobby'ego, Todd wraca na górę i zabija żebraczkę. Dalej już wiesz. Po prostu pod koniec, przed zorientowaniem się, że to Lucy, nie szukają Tobby'ego. Tak chyba jest prawidłowo ;) Jakby coś, to proszę o poprawę.

catherinevictoire

o dzięki:))
ale to wszystko smutnie się kończy
i ta żebraczka to jego żona??
szok normalnie;o
myślałam że ona nie żyje