Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214198
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Film Burtona, obsada wspaniała, świetna sceneria ...tylko fabuła do dup.y. PASZTET Z LUDZI ?!!!!!!!! Ludzie rozpływali się nad tym filmem ale kiedy go obejrzałam... brak słów. Totalna schiza. Depp zarzyna ludzi żyletkami po to aby Helena mogła ich zmielić na pasztet... No ale cóż ... Jeżeli komuś się podoba to nic do niego nie mam ale według mnie ten film jest okropny.

ocenił(a) film na 10
Joanna998

Schiza nie schiza film zrobiony świetnie, każdego obrzydza na początku. Rada obejrzyj jeszcze raz ten film za jakiś czas a zmienisz zdanie. Tak było w moim przypadku ;)

ocenił(a) film na 4
panna_sekretnego_okna

Dzięki za radę, jakoś się do niej dostosuję ;D

ocenił(a) film na 10
Joanna998

Nie ma spawy :-) jak obejrzysz kiedyś to napisz recenzję jeszcze raz pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
panna_sekretnego_okna

Mieszne uczucia. Pasztet z ludzi? Zwariowane, schizowe, ale do Burtona pasuje. Role Carter, Deppa - fantastyczne/ Elementy musicalu - fantastyczne, fabuła prosta, ale przyjamne. Za to wielki minus za sceny zarzynania, które występują w zdecydowanym nadmiarze. Ok, mogę zobaczyć raz, dwa razy jak Sweeney kogoś morduje, ale przy którymś to staje się żałosne, i wkurzające. Nie lubię, gdy w filmie tryska krew bez ładu i składu, ok, Depp zabija, to już było. Następny proszę

ocenił(a) film na 9
Joanna998

Po obejrzeniu polecam zapoznać się z prawdziwą historią Sweeney'a

ocenił(a) film na 9
Joanna998

Po obejrzeniu polecam zapoznać się z prawdziwą historią Sweeney'a

ocenił(a) film na 8
monikar504

A co masz na myśli przez "prawdziwą historię" ?

ocenił(a) film na 9
albertoxxx

To ze morderca o nazwisku Sweeney Todd żył naprawdę. I Kobieta o nazwisku Lovett także. Tyle ze Byli oni wychowankami londyńskiej ulicy, ludźmi nie do końca sprawnymi w życiu społecznym. Todd zabijal swoje ofiary a ich zwłoki ukrywał w jednej z katakumb. Gdy ta kryjowka przestała być funkcjonalna (zwłoki strasznie smierdzialy i zainteresowała się tym policja) wszedł w spółkę z miejska Margery Lovett, która prowadziła sklep z pasztetami. Zostali kochankami. Zlapano ich i osadzono ( skazano z tego co pamietam na karę śmierci).

ocenił(a) film na 8
monikar504

A gdzie znalazłaś takie informacje ? Ja z tego co szukałem to wszędzie pisali, że to postaci fikcyjne...

ocenił(a) film na 9
albertoxxx

W książce pt. Dzieje kanibalizmu. Link do rozdziału o Toddzie wklejam poniżej: http://niniwa2.cba.pl/nie_wszystko_zdrowe.htm

ocenił(a) film na 8
monikar504

Dzięki ! :*

ocenił(a) film na 9
Joanna998

Myślę, że właśnie o to chodziło Burtonowi. Chciał stworzyć mroczny klimat i właśnie "zeschizowanych" bohaterów. Jak dla mnie rewelacja, wszystko idealnie współgra i nie widzę przerysowania, kiedy to kobieta piecze pyszne paszteciki ;)

ocenił(a) film na 7
Joanna998

Ale pani Lovett nie robiła z nich pasztetów tylko ich paliła. Czy to ja coś pomyliłam?

ocenił(a) film na 4
amary

Ona robiła z nich paszteciki ...

ocenił(a) film na 7
Joanna998

Teraz już wiem, bo czytałam teksty piosenek, ale dlaczego chciała wrzucić nieżywą już Lucy do pieca?

ocenił(a) film na 10
amary

By Sweeney nie dowiedział się ,że go okłamała w kwestii jego żony.

ocenił(a) film na 7
justyna_52

No ale mogła ją wrzucić do tej maszyny co mieliła mięso

ocenił(a) film na 7
amary

Chciała się jej jak najszybciej pozbyć, za nim by ją przemieliła, Sweeney zdążył by 5 razy przejść po schodach w dół i w górę.

ocenił(a) film na 10
Joanna998

Jeżeli chodzi o filmu Burtona to mi właśnie ze schizą się kojarzą i takie powinny być a nie to co kilka razy zrobił wchodząc w komercję.

ocenił(a) film na 8
Joanna998

Błagam, film jest na podstawie sztuki...

Joanna998

zgadzam się z Tobą obsada świetna, ale film mi się nie podobał był dokładnie taki jak określiłaś