Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
2007
7,5 214 tys. ocen
7,5 10 1 214200
6,3 49 krytyków
Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
powrót do forum filmu Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

jak dla mnie tragedia wlasnie wrocilam z kina i jestem szczerze zawiedziona,nie wiem czego oczekiwalam ale napewno nie takiego kiczu gdzie tylko krew sikala po ekranie i znajac aktora z jego wczesniejszych filmow myslalam ze to bedzie kolejny dobry film z jego udzialem ale sie zawiodlam...wyjatkowo nie polecam

malwinamartin

może byś tak sprecyzowała swoją wypowiedz skoro dałaś mu 1, chociaż sądze że zawiodłaś się bo filmu nie zrozumiałaś ;P

ocenił(a) film na 8
Tami

Uwaga, ten tekst zawiera spoilery.

Nie rozumiem cie kobieto. O filmie bardzo głośno od grudnia a już sporo wcześniej było wiadomo co i jak - choćby oglądając poprzednie, słabsze filmy o Toddzie. Było wiadomo, że Depp w roli Sweeneya będzie podrzynać gardła. Było wiadomo, że pani Lovett będzie robić z ciał sztywniaków ciasteczka. I ty nie wiedziałaś czego oczekiwać? Oczywiście pomijam fakt, że pierwszy zwiastun filmu ukazał się na początku października ubiegłego roku i większość aspektów była już jasna. To niedorzeczne! Trzeba było sprawdzić, przed pójściem do kina czego można się po filmie spodziewać; oglądając trailer lub choćby czytając recenzje a nie teraz marudzić, że za dużo krwi etc. Twoje "wyjątkowo nie polecam" wynika z kompletnej ignorancji i zerowej znajomości tematyki filmu przed jego obejrzeniem.
Wchodzisz na salę, film się rozpoczyna a w drugiej jego połowie jucha tryska we wszystkie strony, na ekranie pokazany jest kanibalizm i dziesiątki trupów. "Buuu czyli to nie dramat psychologiczny o kopulacji modliszek?" No sorry...

"znajac aktora z jego wczesniejszych filmow myslalam ze to bedzie kolejny dobry film z jego udzialem ale sie zawiodlam"

Masz racje to nie jest dobry film z Deppem. Ja też się zawiodłem bo to rewelacyjny film z Deppem!

ocenił(a) film na 10
Flaj

Całkowicie się z Tobą zgadzam i popieram każde Twoje słowo!

Film jest REWELACYJNY!

A ta kobieta, która to napisała to zwykła gęś jest i tyle. Jak można tak hańbić filmweb i osądzać tak niesprawiedliwie wspaniały film jakim jest "Sweeney Todd". Przecież to niedorzeczne. Ale w sumie od dziewczyny, która ma w ulubionych takie filmy jak "Next" czy jeszcze bardziej beznadziejny serialik "Gotowe na wszystko" nie można dużo oczekiwać.
Ja naprawdę rozumiem, że każdy ma własny gust, ale nie można być takim "ignorantem" jak powiedział mój poprzednik i nie widzieć nic innego poza czubkiem swojego nosa. Mi np. nie podobała się "Amelia", po prostu nie przypadła mi do gustu, ale tylko i wyłącznie dlatego, że jest to film naprawdę dobry i kultowy i ma pewien przekaz dla widza dostała ode mnie 4, a nie 1!

Ale możesz dziewczyno myśleć i robić co chcesz. Niestety....

ocenił(a) film na 10
malwinamartin

Chciałbym zauważyć że nie "tylko krew sika po ekranie" w tym filmie. Rozumiem cię że film ci się mógł nie podobać, ale żeby dać mu 1/10 to chyba przegięcie. Mi jak sie film nie podoba to nie daje od tak 1/10 ( taką ocenę daje takim które są totalnym nieporozumieniem, gdzie brakuje im wszystkiego (jako takiej fabuły , gra aktorska pożal sie panie boże, itp. ). Staram sie doszukiwać jakiś plusów i nie oceniać tą samą notą i stawiać na równi z takim syfem jak "Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja".)czasami porządnych filmów które mogą mi sie nie podobać (a mogą być na prawdę przecież dobrym kinem)

Przykładem może być na przykład "Czas Apokalipsy" - Szczerze mówiąc nudził mnie ten film i za bardzo mi sie nie podobał, ale przecież niepostawie tak wielkiemu filmowi jakim niewątpliwie 1/10 tylko dlatego że mi sie nie spodobał albo go nie zrozumiałem.
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
salimelimelion

Szczerze mówiąc nudził mnie ten film i za bardzo mi sie nie podobał, ale przecież nie postawie tak wielkiemu filmowi jakim niewątpliwie jest oceny 1/10 tylko dlatego że mi sie nie spodobał albo go nie zrozumiałem.

Sprostowanie (wyżej napisałem trochę dwuznacznie ) przepraszam że robie bałagan,

ocenił(a) film na 10
salimelimelion

Że tu sie edytować nie da!
Znowu chce sprostować w wyżej wymienionym poście chodzi mi "Czas Apokalipsy" Nie o Sweeney'a Todd'a

salimelimelion

Ej...żal przez er zet ;/
Jak się chce na coś iśc do kina,to chyba chociaż się zwiastun ogląda... Ja tak przynajmniej robię.
No i cóż,każdy ma swój gust,ale czy w takim razie te Złote Globy i nominacja do Oscara to przypadek??

ocenił(a) film na 10
taCoryje

według tej niektórych pewnie tak ;/ ale nie można oczekiwać konstruktywnych opinii od dziewczyn idących na ten film tylko dlatego ze gra z nim słit Johnny...

ocenił(a) film na 4
sothisis

nie powiedzialam ze poszlam na ten film dlatego ze zagral tam "sweet Jonny"poszlam na ten film gdyz prawie wszystkie dotychczasowe filmy z jego udzialem bardzo mi sie podobaly,wiec moze nie przekrecaj tego co napisalam albo naucz sie czytac ze zrozumieniem,chyba na chodzenie na filmy i sikanie w majtki z powodu jakiegos aktora to na to juz chyba jestem za stara,kazdy ocenia wedlug siebie,prawda?!

ocenił(a) film na 4
taCoryje

a gdzie ja uzylam slowa zal?i to w dodatku przez rz?

ocenił(a) film na 4
malwinamartin

do wszytstkich tych co pisza o ogromnej ilosci zwiastunow itd.nie mieszkam w Polsce i nie wiem ile zwiastunow bylo przed filmem ja wiem ze nie widzialam tu ani jednego,i nie byly one pokazywane,jedyne co widzialam to plakat i nawet nie bylo tam wspomniane ze to bedzie musical,i malo tego (choc widze ze niektorzy osadzili mnie za pusta dziewczynke bo lubie jakis tam film ktorego ktos inny nie lubi(co akurat wcale o pustosci bynajmniej mojej nieswiadczy)ludzie z ktorymy rozmawialam po wyjsciu z kina tez nie mieli pojecia o tym ze to bedzie musical,tylko nieliczni ktorzy zasiegneli wczesniej do wiadomosci z internetu mieli o tym pojecie,wiec nie wiem jak film byl reklamowany w Polsce ale wiem ze tu nie bylo ani zwiastunow ani informacji ze to bedzie musical.
a co do mojej oceny,oczywiscie zgadzam sie ze mimo roli ktora zupelnie nie przypadla mi do gustu to gra aktorska aktorow jest swietna ale niestety film nie podobal mi sie tak bardzo ze dalam mu jeden,i jest to tylko i wylacznie moja ocena filmu,i skoro nie przypadl mi do gustu jest to tylko jeden na 10,kazdy ma prawo do swojej opini i naprawde nie rozumie tych ludzi co piszac tu cos az tak bardzo sie unosza a juz napewno tych co obrazaja mnie tylko za to ze wypowiedzialam sie na forum.

ocenił(a) film na 10
malwinamartin

A jednak zmieniłaś ocenę na 4/10, i ta ocena jest dużo bardziej sprawiedliwa niż poprzednia. Ten film był po prostu poniżej twoich oczekiwań a nie nieporozumieniem że powstał co oznaczała ocena 1/10

ocenił(a) film na 4
salimelimelion

tak zmienilam bo moze faktycznie niepotrzebie dalam 1,byl on jednal ponizej moich oczekiwan,ale przykre jest ze niekorzy ludzie zamiast wypowiedziec sie jakos normalnie naskauja na mnie tylko dlatego ze fim mi sie nie podobal,albo dlatego ze nie widzialam wczesniej zwiastunow,moze to glupie ale ja staram sie chodzic na prawie wszystko do kina nawet jesli film ma nie najlepsze recenzje,a napewo juz nie poszlam z powodu aktora...

i oczywiscie nie jest nieporozumieniem ze powstal,jest poprostu zupelnie nie w moim typie i chyba moze mi sie nie podobac cos co inni tak bardzo bronia i co innym tak bardzo sie podobalo...

ocenił(a) film na 8
malwinamartin

wiesz co to groteska jest? no i gdzie w todzie masz kicz? A jak nie wiedziałas czego sie spodziewać tu juz trudno. Nie chodzi sie do kina z powodu ładnego aktora na plakacie<nie ublizając deppowi, bo jako aktor jest rewealcyjny>. Tego, ze bedzie lala sie krew mozna było sie domyslić.
a. po poprzednich ekranizacjach
b. po trailerach
c. po konwencji filmow burtona

imo, najlepszy film Deppa

ocenił(a) film na 4
Gekon_3

oczywiscie ze nie chodzi sie z powodu ladnego aktora na plakacie,i wiesz moze to dla Ciebie dziwne ale wiem co to jest groteska,no ale coz chyba mam prawo miec wlasne zdanie na temat tego filmu prawda?!
i no coz jak by kazdy uwazal ze film byl boski nie bylo by o czym dyskutowac...
mnie sie nie podobal i nic tego nie zmieni,aktor zagral swietnie oczywiscie tu sie z Toba zgodze,ale film mi sie nie podobal i juz,i gdybym poszla na niego tak jak niektorzy tu mnie oceniaja tylko z powody ladnej buzi akora to chyba mowilabym o nim same pozytywy prawda?bo wlasnie na tym polega uwielbianie aktora,nie wazne co nie wazne jak ale zawsze super(tak powinnm wie wypoedziec gdybym szla na film tylko z powodu slicznej buzki Jonnego).
mimo wszytsko pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
malwinamartin

Nawet jeśli tam gdzie mieszkasz było cicho o tym filmie to mogłaś zobaczyć przez internet jakiś trailer czy informację na temat filmu. Rzadko kiedy oglądam film w ciemno. Film ma 3 nominację do Oskara więc nie można powiedzieć że film jest do kitu mimo że ci się nie podobał. Oczywiście każdy ma inne gusta ale żeby od razu dawać ocenę 1 ?

ocenił(a) film na 2
Kamil00_2

najlepszy film deppa- good joke

ocenił(a) film na 5
Ryunosuke

może i nie niesamowicie, ale ja też się zawiodłem. Sama stylizacja filmu i jego groteskowośc, typowa dla Burtona, oczywiście powala. Ale scenariusz....masakra. 5\10.

szymalan

dajcie dziewczynie spokój, myślała że to będą "piraci za kałuży 4", a tu taki niefart, nie wiadomo czy to Borat czy Hostel, i nie było Blooma, który zawodziłby "Johaaaaannaaaaa..." no i dół!

malwinamartin

idz sie lecz Johnny nie gra w durnych filmach to najlepszy aktor idę do kina i wiem ze sie nie zawiode bo to bedzie kolejny udany film a jak sie kurcze nie mozesz patrzec na krew to chodzx na komedie albo ogladaj filmy przyrodnicze