7,7 254 tys. ocen
7,7 10 1 254407
6,8 34 krytyków
Symetria
powrót do forum filmu Symetria

Nie ma tutaj malowniczych widoków, pościgów, strzelanin, zawiłych intryg, namiętnych romansów, wojennych dramatów, ale za to zwykły człowiek zostaje zamknięty w demonicznym pudełku i ma do wyboru, albo dostosuje się do zasad panujących w pudelku, albo...co z tego wynikło można zobaczyć w filmie. Film z pozoru może się wydawać prosty i płaski jak ściany pudełka, ale to pozwala łatwiej dostrzec to, że tam też jest życie podobnie symetrycznie do naszego. Podobne, a jednak inne. I jeszcze jedna istotna uwaga, dla lepszego odbioru filmu, bardzo ważny jest początek filmu. Warto się wtedy skupić.

ocenił(a) film na 8
VenomDealer

Swietnie ale to co jest ukazane w tym filmie nie oddaje prawdy teraz same frajery grypsuja, z tego co slyszalem ale lata 80' wtedy bylo prawdziwe wiezienie tak jak wojsko a ten film to bajeczka choc jest sporo prawdy bo znajomy siedzial wtedy jak nagrywali symetrie to i tak nie ma sie czym jarac, film tez byl dla mnie zajebisty ale bez przesady pozdro i sorry za bledy ale na szybkiego pisze nie mam czasu

ocenił(a) film na 10
Vezux

Całokształt wywarł na mnie duże wrażenie, a to że nie do końca może oddawać obecną rzeczywistość, nie jest dla mnie aż tak istotne. Przypuszczam że np. bardzo naciągany może by fakt, że umieszczają w jednej celi takiego dewianta skazanego z góry na tępienie przez "normalnych" więźniów.

ocenił(a) film na 8
VenomDealer

No napewno ogolnie film b dobry tez wywarl na mnie duze wrazenie pozdro.