PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1217}

Szczęki

Jaws
1975
7,0 108 tys. ocen
7,0 10 1 108425
8,0 66 krytyków
Szczęki
powrót do forum filmu Szczęki

...że za rok, dwa będzie średnia 6+ .

ocenił(a) film na 9
Gangelus

raczej do tego to zmierza. W końcu nie dla filmwebowych snobów głupi film o rekinie.

użytkownik usunięty
Gangelus

olać ten ranking, olać ten portal!
Na IMDb film ma średnią 8.2 a na Rotten Tomatoes 8.9 (!). Filmweb to syf, nie należy się sugerować jego ocenami.

dlatego mam konto rowniez na imdbie, z ktorego korzystam czesciej :p

Gangelus

Polacy niestety nie sa w stanie docenic szeroko rozumianej "klasyki". Dla przecietnego polskiego widza liczy sie tu i teraz. A najlepiej, zeby byla to polska komedia romantyczna albo animacja. Zeby poprzec wybpowiedz przykladem, kilka dnie temu kolezanka zapytala mnie czy mam taki " bardzo juz stary" film o matematyku. Po chwili myslenia okazalo sie, ze chodzi jej o film "Pi" z 1998 roku! :)

ocenił(a) film na 9
jeremajka

Klasyka klasyką,ale film jest zajebisty i to go wyróżnia.

Gangelus

Polacy niestety nie sa w stanie docenic szeroko rozumianej "klasyki". Dla przecietnego polskiego widza liczy sie tu i teraz. A najlepiej, zeby byla to polska komedia romantyczna albo animacja. Zeby poprzec wybpowiedz przykladem, kilka dnie temu kolezanka zapytala mnie czy mam taki " bardzo juz stary" film o matematyku. Po chwili myslenia okazalo sie, ze chodzi jej o film "Pi" z 1998 roku! :)

jeremajka

Bo Pi wygląda na zrobiony kilkadziesiąt lat temu, sam jak go oglądałem to byłem przekonany, że to jakiś stary film do momentu kiedy w ścieżce dźwiękowej usłyszałem "angel" massive attacku.

ocenił(a) film na 9
pojebana

fajny nick ;-)